View Single Post
Staro 13.08.2010., 10:29   #3
mars952
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Amo od početka, mada nije glavni krivac, za mrežnu si stavio zadnji drajver (Atheros LAN Driver(v1.0.0.27; 03-18-2010) ?
Ono šta tebe muči je Vista / W7 pametovanje, u prevodu:
- isključi TCP/IP v6,
- TCP/IP v4 postavi na automatic ili fiksno IP=192.168.100.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.100.1
- . . .
S druge strane cab. modem (ovisno o verziji i konfiguraciji) zna pamtit priključeni komp pa kad ga zamjeniš novi "neće" na internet. Rješenje je (obićno) reboot cab. modema sa priključenim "novim" kompom / lapom.
Da, zadnji driver je stavljen - sigurno. TCP/IP v6 -isključen, v4 je na automatic, ručno nisam postavljao (IP, subnet i getw), modem resetirao bezbroj puta, preko noći ostavio ištekan i ujutro opet ništa, a što je najsmješnije, sutradan neki novi lapt (isto Tosh 650D - 10E) sve radilo normalno. Internet i sva ostala sranja. isto stavljena sedmica, s istog DVD-a. To se zna dogoditi baš u nezgodno vrijeme, kad mi najviše treba. Kažem, kod kolege, koji je na T-Comu, uvijek proradi iz prve. On mislio da ga ja zahebavam, dok nije došao kod mene i sam se uvjerio (i mućio namještajući sve, dobra dva sata, čak i reinstal sedmice i ništa).
Eto hvala na prijedlozima, pa ću vidjet kako će dalje ići.