View Single Post
Staro 12.08.2010., 17:54   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Slika preko HDMI-ja preširoka za LCD TV

dakle, imam drugu konfu koja je:

Asus M2N-MX, 2GB rama, 320GB wd blue, fortron 400W (jako skoro), 4400+ X2 i 8800GT POV koja ima HDMI izlaz. ova konfa mi je prakticki HTPC sklopljena da mi bude popratna kanta po lanovima, ako kome zafali stroj za igranje.......
no, imam i LCD TV, Quadro 32GH10, link. HDMI kabel uzeo, za probu spojio maxTV na LCD, sljaka i zvuk i slika 5/5. i onda sam spojio komp, i problemi......

prvo zvuk, no to je sredeno preko S/PDIFa i sljaka 5/5. no problem je slika, prvo sto driveri (i def od W7 i posljednji sa nvidije) kuze da imam fullHD TV, i pucaju 1920x1080. i tu jedna nelogicnost, po prospektu tv je hdReady, no on prikazuje 1920x1080 bez ikakve frke, slika je cak iznenadujuce ziva, puna, ostra! no slika izlazi "van" okvira TV-a, tj na rucnom podesavanju sirine i visine sa 1920 moram spusiti na nekih 1800 sirinu, isto tako negdje i visinu, da bi mi se prikazao cijeli sadrzaj. i naravno da lagano slika ode kvragu, nije to to.

zatim sam isao sa drugim rezolucijama, stvar je potpuno ista na 800x600 i na 1920x1080 - na svaku rezoluciju kao da ne kuzi vertikalu niti horizontalu.

plus problematika je cistoca slova, tj mutna su u PM dok se ne digne DPI na 150-200%, no onda je font ogroman i ikone izgledaju kao kutija sibica . ovo je 99% pretpostavljam zbog krive rezolucije, ali jako iritira (i probao sam onaj vodic od majkrosota, jako malo pomogne).

i da, pod display mi kuzi SonyTV. ne znam da li to igra ulogu, mozda quadro ima sta od sonyija u sebi pa elektornika salje krive podatke za ekran? plus, preko PC ulaza na 1024x768 i na 1366x768 je slika 5/5, slova su 5/5, sve je u okviru ekrana, no slika je bolja preko HDMI-ja pa zato i pitam za savjet. i da, tv ima dvije nativne rezolucije, 1024x768 i 1366x768.

pa, molio bi ako tko ima kakav prijedlog (a da nije mjenjanje televizora, ja sam vrlo zadovoljan slikom) za rjesenje ovog malo mutavog problema. spajanje preko PC-a ostaje kao posljednja mogucnost, ako preko HDMI-ja nikako ne uspijem. zahvaljujem na svakom korisnom prijedlogu i pomoci .

Burko je offline   Reply With Quote