View Single Post
Staro 09.08.2010., 13:02   #3646
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citam ovaj zadnji bug sto je izasao, i sad, tamo na 'pitanja&odgovori' nabasam na jednu zanimljivost.
Ne sjecam se tocno o cemu je bila rijec, ali ugl, netko je trazio pomoc za nesto, a u odgovoru su mu citirali sa foruma vec slicnu situaciju, gdje je jedan user preporucio nekakvu aplikaciju koja je nekome uvelike pomogla.
Iz razloga sto je taj određeni user ispao kao vrlo koristan zbog svoje preporuke i dobre volje za pomoci, kao nagradu je dobio majcu.
Vrlo lijepo od njih, iako oni vec jako dugo dijele te svoje majce svima. Razumljivo da na taj nacin privlace jos veci broj korisnika ali i ujedno da motiviraju vec postojece da pisu malo vise smislene postove, jer je tamo ugl gomila spama i smeca.

Sjecam se prije kako se znalo desiti ovdje na forumu da netko kupi neki novi komad hardvera, ili se dokopa nekakve egzotike, pa napise kratak osvrt. Uvijek mi je to bilo zanimljivo citati.
Znalo se desiti da netko sjedne za komp i ulupa nekoliko sati/dana u pisanje vrlo kvalitetnog i opsirnog vodica za nesto.
Također, ima jako puno ljudi koji konstanto dolaze sa hrpom pitanja i nedoumica, i da se primjetiti kako su određeni kolege jako aktivni na nekim podforumima, rado pomazu i nije im problem izdvojiti nekoliko minuta ili cesto puno vise u objasnjavanju i pomoci drugima.

Da ne duljim dalje, smatrate li da bi bilo u redu da se neke ljude nagradi zbog njihova doprinosa ovoj zajednici? Simbolican nacin, sitnica, zbilja mislim da nije problem otisnuti PCE logo na neku majcu/kapu i pokloniti je nekome. Priznanje, i svakako motivacija da se gore navedene stvari i dalje događaju...

Znam, sad ce netko reci, a tko ce o tome odlucivati? Pa tu su moderatori, za svaki podforum posebno, nije to nikakav dodatni posao, da se vrlo lako primjetiti tko je gdje aktivan.
Eventualno bi se mogla otvoriti nova tema u kojoj bi se, primjerice jednom mjesecno, naveo i pohvalio oređeni korisnik i gdje bi se obznanilo forumu tko je nagrađen.

Zanima me vase misljenje.
bluefluid je offline   Reply With Quote