...ja znam da na internetu nema pobjednika, tj. nitko te neće uvjeriti u suprotno što si zabrijao kao teorem, niti ćeš se potruditi da barem pronađeš taj famozni "test", ali razmisli malo još jednom: Kakva je razlika u "akumuliranju" topline između zatvorenog kućišta u kojem je zrak sve topliji i topliji i vodenog u kojem je po tebi voda sve toplija i toplija? Jednostavno, nešto se mora poremetiti u sistemu da bude razlike između jednostatnog i višednevnog opterećenja. Uopće ne spominješ kako im je riješeno hlađenje radijatora i u kakvoj je okolici taj bio? Ako je vanjski modul bio zagušen u nekom ormaru, moguće je da se radijator nije imao kuda ispuhivati/upuhivati(ovisno o setupu) Lewis ti priča da u praksi ima klimom kontrolirane uvjete i opterećenje i da ima temperature na frekvenciji koje ima.
Želiš reći da krivo vidi, jer ti sa čini da si na nekom "vjerodostojnom" sajtu prije x vremena shvatio neki test na drugi način?
...
Na stranu to, ovih (realno) par stupnjeva između h50 i h70, iskustvo mi govori, se da spustiti pažljivijim tweakanjem napona, ili izborom ventilatora i paste. Sve ovisi dakako o primjerku i realnim potrebama pojedinca, no jednostavno, ta razlika u cijeni je kako sada stvari stoje - prevelika. Cijene tih hladnjaka su otišle polako preko razumne granice za ono što nude, iako ne sumnjam da će biti entuzijasta...
Najdraža mi je pak naša skupina entuzijasta, koja uloži u hladnjak veći novac nego u vlastiti postojeći (core 2 duo ili kakav athlon) procesor i sve začine i od tog hladnjaka 3x skupljom grafom koja se dosađuje jer je overkill za prosječni "gamerski" sistem sa ponosnih 2GB rama i jeftin 22" TN monitor 
Mislim da dobro ljudi kažu: za malko više novca pravi sistem vodenog je u stanju ohladiti i matičnu, i grafičku i procesor, a cilj h50 bio je, hrvati sa zračnim hladnjacima, a ako bude 1000(+) kn, h70 time im više konkurencija - nije.