View Single Post
Staro 03.08.2010., 11:35   #1
abajo
Registered User

Datum registracije: Feb 2010
Neispravan disk???

WD 640AAKS, kupljen u Linksu prije 8 mjeseci. Dadnji mjesec dana sa kompom sami problemi. Kod starta javlja "ctrl+alt+del to restart", "hdd not found" itd... Kad se nakon x pokušaja pokrene, malo radi , pa bloka i opet ispočetka. Sve moguće sam isprobao, sa memorijom, napajanjem, matičnom. HDD mi je bio zadnja solucija jer sa WD diagnostic i HDD Tune nije prikazivao nikakve greške. Tek nakon pokretanja HDD Regeneratora sam imao što vidjet. Mali milion bad sektora, od kojih su se neki i popravili, ali nakon par dana
isto. Izolirao sam prvih 10GB prostora gdje se bilo najviše bad sektora. Komp radio opet par dana.

Odlučio sam se dat hard na servis, naravno u Links. Mozete si mislit kopiranje cca 500 podataka na posuđeni disk, jer se nisam nadao tako skorom odgovoru servisa. Srećom da vidoze imam ghostane. Evo sad "novi" hard radi OK.

Prije 2 dana dobio odgovor od servisa:
Vaš hard disk je testiran dijagnostičkim alatom proizvođača, napravljeni su QUICK i EXTENDED testovi na disku - nije pronađen nikakav problem/error.
Nakon toga na disk su instalirani windowsi, tokom instalacije napravljen je FULL format diska - također nije bilo problema. Zatim je napravljen full surface scan sektora sa HDTune PRO aplikacijom, te benchmark same brzine diska sa HDTach aplikacijom - još jednom sve je savršeno u redu.

Nakon Vaše molbe jučer, disk je vraćen u testiranje.
Ponovljeni su svi testovi koje sam gore naveo, i ponovno je sve prošlo bez ikakvog problema.
Želim napomenuti da je razultat dijagnostičkgog alata od proizvođača sam po sebi dovoljan da se disk proglasi ispravnim, no mi testirano još detaljnije zato da smanjimo rizik vraćanja neispravnog diska korisniku.

Naravno da mi testiranje žele naplatiti 150kn. Znam da će mi vratiti hard u
"istom" stanju.

Što da radim?
abajo je offline   Reply With Quote