View Single Post
Staro 02.08.2010., 19:11   #25
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor lagrange Pregled postova
dalje... nije mi baš jasno šta to znači da bi se ledio frižider.
Znači da bi ti se stvarao led a led NE hladi!

Citiraj:
pliz preciziraj to otapa. kolko sam skužio na tom filmu što si linko tip stavlja grijač sa stražnje strane mobe. i mislim da tu ne otapa ništa nego samo zagrijava ploču da ne bi došlo do prohlađivanja kroz sami procesor i ploču što bi dovelo do izdvajanja vlage na stražnjoj strani ploče, iliti kondenzacije.
Nisam implicirao na film glede kondenzacije. Ono što si tamo vidio gotovo da nema veze sa tvojom idejom. U pravu si glede grijača, služi samo kao barijera za hladan zrak.
Pazi, u tom filmu je kompresor DC inverter što radi na 12V, električne snage 50W a rashladne 150W. Kada kažem inverter podrazumjevam prilagođavanje brzine komprimiranja u odnosu na zadanu temperaturu tako da nikada nije velika razlika što podrazumjeva daleko manje stvaranje kondenzacije, toliko male da sama temperatura procesora je otopi.
Na kraju krajeva, zato to kučište i ima popis procesora koje "podržava".

Citiraj:
samim otapanjem eventualnog leda ne bi ništa dobio jer bi onda otopljeni led trebalo pokupit. dakle, opet nered po ploči.
E sada smo na pravom problemu ali naravno ni to nije sve.
Sve i da riješiš odvod kondenzacije taj tvoj kompresor iz frižidera na motoru ima nešto što se zove termička zaštita. Jednom kada motor stane ne može se upaliti slijedećih 5-15 minuta a u tom vremenu tvoj procesor prokuva. A ako mu i dodaš više plina (veća temperatura isparavanja) neće raditi tj. "ugušit" će ga. A ako i nema termičke, palit i gasit će se svakog časa što će ga sa vremenom ubiti jer svaki ponovni start je opterečenje zbog tlaka koji se izjednačava kada je sistem ugašen.

Citiraj:
nisam mislio ništa još u detalje al kad se napucam s dovoljno informacija vidit ću oću li uopće mislit o tome više. bit ćete obaviješteni
Bolje se ti napucaj love pa onda razmišljaj o takvoj vrsti hlađenja PC-a. Probaj se raspitati pošto je takav mali kondenzator koji stane u kučište
Kompresor je u hlađenju uvijek bio najmanja stavka!
Vjeko je offline   Reply With Quote