Citiraj:
Autor lagrange
dalje... nije mi baš jasno šta to znači da bi se ledio frižider.
|
Znači da bi ti se stvarao led a led NE hladi!
Citiraj:
Autor lagrange
pliz preciziraj to otapa. kolko sam skužio na tom filmu što si linko tip stavlja grijač sa stražnje strane mobe. i mislim da tu ne otapa ništa nego samo zagrijava ploču da ne bi došlo do prohlađivanja kroz sami procesor i ploču što bi dovelo do izdvajanja vlage na stražnjoj strani ploče, iliti kondenzacije.
|
Nisam implicirao na film glede kondenzacije. Ono što si tamo vidio gotovo da nema veze sa tvojom idejom. U pravu si glede grijača, služi samo kao barijera za hladan zrak.
Pazi, u tom filmu je kompresor DC inverter što radi na 12V, električne snage 50W a rashladne 150W. Kada kažem inverter podrazumjevam prilagođavanje brzine komprimiranja u odnosu na zadanu temperaturu tako da nikada nije velika razlika što podrazumjeva daleko manje stvaranje kondenzacije, toliko male da sama temperatura procesora je otopi.
Na kraju krajeva, zato to kučište i ima popis procesora koje "podržava".
Citiraj:
Autor lagrange
samim otapanjem eventualnog leda ne bi ništa dobio jer bi onda otopljeni led trebalo pokupit. dakle, opet nered po ploči.
|
E sada smo na pravom problemu

ali naravno ni to nije sve.
Sve i da riješiš odvod kondenzacije taj tvoj kompresor iz frižidera na motoru ima nešto što se zove termička zaštita. Jednom kada motor stane ne može se upaliti slijedećih 5-15 minuta a u tom vremenu tvoj procesor prokuva. A ako mu i dodaš više plina (veća temperatura isparavanja) neće raditi tj. "ugušit" će ga. A ako i nema termičke, palit i gasit će se svakog časa što će ga sa vremenom ubiti jer svaki ponovni start je opterečenje zbog tlaka koji se izjednačava kada je sistem ugašen.
Citiraj:
Autor lagrange
nisam mislio ništa još u detalje al kad se napucam s dovoljno informacija vidit ću oću li uopće mislit o tome više. bit ćete obaviješteni 
|
Bolje se ti napucaj love pa onda razmišljaj o takvoj vrsti hlađenja PC-a. Probaj se raspitati pošto je takav mali kondenzator koji stane u kučište

Kompresor je u hlađenju uvijek bio najmanja stavka!