View Single Post
Staro 01.08.2010., 21:47   #5654
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ja sam danas sa Tomom, CJB-om i mojom dragom odvozio potez Milna- Vidova Gora. Put je totalni mrak, nekih 27km u jednom smjeru i 778m visinske razlike
Krenuli smo oko 3 popodne, pošto smo čekali moju dragu da završi sa poslom. Put prema gore je sastavljen od nekih 90% uspona te nešto malo ravnica i blagih nizbrdica, i u 3 popodne se fino oznojiš do gore. Tempo je bio jako polagan jer mi je draga bila umorna od posla, pa je jedan dio puta na kraju i gurala, trebalo nam je nekih 2.5h do gore. Dečki su zadnjih 6-7km uspona odjurili, jer su morali stići na katamaran, a ja sam nastavio sa njom polako. Na vrhu puca veličansten pogled na Makarsku, Hvar, Bol, a po vedrom vremenu se navodno može nazrijeti čak i Italija. Gore postoji restoran nekakav ali nema besplatne vode, pa ako planirate ići, ponesite si dovoljno vode jer je cuga skupa (piva i kola 30kn). Za ljubitelje spustova, put natrag će biti čista uživancija, jer ovaj puta imamo 90% puta sačinjenog od nizbrdica, na kojima brzina sa off road gumama, malo tvrđe napumpanima varira od 37 pa do 67km/h Prestizanje kombija po ravnicama nakon što se ubrzate u zavjetrini je totalna ludnica, ljudi vas gledaju i ne vjeruju
Postoji i XC staza od Milne do gore, ali nemam ju sa kime odvesti, sam se ne usudim zbog eventualnih kvarova,a i koliko sam gledao na nekim mjestima je tehnički jako zahtjevna, što mom bajku nikako ne odgovara geometrijski.
Za sada vam ne mogu nahvaliti dovoljno Brač kao dobro mjesto za pedaliranje, što po cesti, što po kamenjaru, i definitivno vam ga mogu preporučiti b