Sa nula savjeta danas sam se zaletio po maksimirskoj u par onih bajk dućana i na kraju završio gdje sam i planirao - Uvex stara vlaška. Nakon nemilosrdnog mučenja par plastičnih okvira sa izmijenjivim lećama vratio sam se kući vrlo zadovoljan.
Radi se o bijelim
uvex transform koje dolaze sa tri vrste leća: potpuno prozirno, žuto za oblačno vrijeme i klasične sunčane leće te dodacima poput tvrdog etuija, vrećice za naočale i gumastom trakom.
Na uvexovim stranicama nisam našao dotične, bar ne letimičnim pregledom.
Cijena nije ni blizu ovome što gore piše, platio sam ih čitavih 283 kune i 13 drveta koji cvatu u lipanj, još se ja začudio što su tako jeftine i odmah ih kupio.
Velike su, taman za moju "glavicu", imaju na vrhu cijelom širinom spužvasti materijal koji sprječava kapanje znoja u oči i ulazak prašine unutar okvira.
Dobije se gumasta traka koja se pričvrsti nakon što se krilca naočala maknu (predviđena su za to jednim stiskom prsta) i traka se lakoćom umetne. Prvo sam bio skeptičan prema tome da će mi nabit očale na nos i čelo ali to funkcionira naprosto savršeno nakon što se podesi jačina stezanja.
Naravno, odmah sam probao kakva je razlika u takva dva načina držanja. Iako sa krilcima već naočale nikuda ne bježe, saliveno uz glavu stoje, uz traku je to zabetonirano i čak puno udobnije, još jedno iznenađenje
Mlađi čovo koji je radio tamo je bio ljubazan i gotovo da je bilo samoposluživanje, ja reko što mi treba i za koji sport, on meni samo otvorio ormarić i reko da isprobam.
Ako nekog zanima kako izgledaju može slobodno reć da okačim koju fotku (trenutno sam premoren).
Ja super zadovoljan, umjesto jedne vožnje taksijem do poliklinike svjetlost i nazad +50kn nadoplate sam si kupio naočale, samo ih još treba "probat"