View Single Post
Staro 27.07.2010., 11:49   #5585
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako mogu biti slobodan i preporučiti ti druga 3 bajka sa cijenom od 2.5k kn:

Za haro sam zapeo jer na velikom broju svojih bicikala za istu cijenu kao konkurencija nude od mrvicu više do podosta više.

Pa tako za 2600kn dobivaš Escape "osnovni" model koji ti je odlična osnova za daljnju nadogradnju.

Rama je meni bila odlična, a tu ipak dobivaš i 100mm vilicu te je bajkić pogodan za lagani crosscountry.

Ako je XC stvarno rijetkost na koju se misliš odlučiti, imaju u dsgu u dva modela flightlinea, od kojih je prvi bolji i za 100kn više od drugog dobiješ ipak jednu više brzinu i bolju vilicu.

Gripshiftove ne volim, stvar je u navici i tome kako ti paše. Meni primjerice triggeri od shimana nikako ne sjedaju (palac-kažiprst mjenjanje brzina) dok je SRAM odličan (samo palcem mijenjam brzine).

Tebi očito nije bitno koliko ima brzina bicikl, nezahtjevan si vozač. Kod bicikala sa 3 prednja zupčanika razlika u 7-8-9 brzina je lagano premostiva, ali ako ikad skineš vanjski zupčanik onda će ti faliti pri spustu i na ravnici.

Također nije rijetkost da 7 i 8 brzinske kazete nemaju onaj "najlakši" zupčanik za prvu brzinu pa će ti i penjanje biti veći problem.