View Single Post
Staro 26.07.2010., 12:40   #12
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Dižem temu, komp opet ne radi. Sinoć se vratio sa godišnjeg, klinjo ode u sobu i viče "Tataaa, PC ne radi". Eto ti vraže, dan prije odlaska na more radilo je sve ko urica. Sad su opet simptomi isti, ekran je u standbyu, sistem se ne podiže, kuler na procu radi, sve drugo radi osim tipkovnice koja se povremeno javi blinkanjem lampice kad uključim napajanje na prekidaču. To prije nisam primjećivao da tipkovnica ne reagira,ali izgleda da i ona nema struje. Sinoć sam odmah pristupio rješavanju problema, no bezuspješno. Poništavao sam CMOS, vadio bateriju i svaki put bi se sistem počeo dizati ali bi prvo izbacivao poruku "Detecting array" što je zapravo posljedica defaultnih postavki BIOSa jer je RAID enabled. Kad promjenim to i boot priority bilo da stavim da se prvi boota CD ili hard disk, onda opet crn ekran i ni makac. Danas evo sve sam izvadio iz kante na stol, povadio sve sa ploče osim jedne memorije i grafike i procesora i opet ništa, tama na ekranu. Počeo sam sumnjati da je na ploči neki vod oštećen pa nema kontakta jer znam da mi se jednom dogodilo da sam nekako nakrenuo kantu pa se malo iskrivila i sistem se počeo dizati. Neznam sad jel da bacim sve to u vražju mater i odem po novu ploču, proc i memoriju ili da probam popraviti?
bpodnar je offline   Reply With Quote