Citiraj:
Autor Bullet1
Kompresor je samo početak. Treba nabavit još evaporator kojeg nemaš kod nas, cijevi, fleksibilnu cijev itd itd. Problem paljenja faznog hlađenja riješiš relejem ili prespojiš dodatno napajanje iako se neće ništa dogoditi ako upališ prvo hlađenje a zatim komp. No, čemu gasit komp ukoliko koristiš takvu vrstu hlađenja? Njemu (i svemu) svakako više odgovara da je stalno pri nekakvoj određenoj temperaturi nego da ima razlike od nekih 80°C.
|
cijevi nisu problem, a evaporator, iliti isparivač, mislim napravit od bakra i dobro ga izolirat. ovako odoka mi se čini da je to lakše napravit nego vodeni blok. uostalom ne mislim cjepidlačit oko dizajna isparivača toliko da pazim na razliku u milikelvinima. ovo je sve zajebancija pa ako ne bude radilo hladit ću limunadu s njim il jednostavno naslonit na čelo i hladit mozak u ovim vrućim danima.
šta se samog paljenja tiče ovo je korisna informacija. nisam baš ekspert na tom području al bar sad znam u kojem smjeru ić s tim i kome se obratit. hvala na info.
Citiraj:
Autor Bullet1
Tko to tako radi? 
|
pa ne znam ko radi al više vas je u ovom topicu reklo da "proc radi na -xy" temperaturi, uključujući i tebe