View Single Post
Staro 22.07.2010., 15:57   #13
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor lagrange Pregled postova
teško da procesori rade na -270. tekući helij se ukapljuje na oko -270. a procesor odaje neki toplinski tok što znači da procesor radi na znatno višoj temperaturi.
Procesor pod LHe radi na nekih ~ -230°C da odmah pobijemo tih visokih -270°C što je dakako, nemoguće postić dok je ispod POTa procesor koji ima poveću disipaciju.

Citiraj:
radi se o tome da iman stari frižider kojem radi kompresor a stari ga misli likvidirat pa sam mislio malo ubit vrime s tim. al kako je to diy rješenje vrlo primitivno teško da ću (ako sve bude i radilo) imat neki sistem regulacije. također, teško da mogu napravit da se hladnjak pali kad upalim i komp, pa moram odvojeno prije upalit sam hladnjak i već tu će neko vrijeme radit samo hladnjak bez procesora. a samo clockanje će vjerojatno doć kasnije kad vidim da sve to radi.

iz tog razloga me zanimaju moguće posljedice "pretjeranog" hlađenja, i isplati li se s tog stajališta uopće upuštat u to.
Kompresor je samo početak. Treba nabavit još evaporator kojeg nemaš kod nas, cijevi, fleksibilnu cijev itd itd. Problem paljenja faznog hlađenja riješiš relejem ili prespojiš dodatno napajanje iako se neće ništa dogoditi ako upališ prvo hlađenje a zatim komp. No, čemu gasit komp ukoliko koristiš takvu vrstu hlađenja? Njemu (i svemu) svakako više odgovara da je stalno pri nekakvoj određenoj temperaturi nego da ima razlike od nekih 80°C.

Citiraj:
dakle možemo zaključit da generalno mogu hladit dokle god mi moje hladilo dopušta bez straha od rikavanja. ako dođe do coldbuganja ponovnim zagrijavanjem će sve radit normalno. jel?
Ukoliko dođe do CB/CBBa (a neće pri takvom hlađenju) onda je rješenje grijanje ali ne i u tvom slučaju jer ukoliko ti je CB na -30°C on će uvijek bit tu tako da nećeš smjet nikako doć do te temperature jer će se uvijek javljati CB. No ponavljam, sa tom vrstom hlađenja nećeš naletiti na CB/CBB.

Citiraj:
zašto se hladi tako da temperature proceva pod loadom budu ispod nule?
mislim šta dobivaš s time da ti procesor radi na -30 ako ga onda možeš još clockat pa da ti radi na +50. il ja tu nešto propuštam.
Tko to tako radi?
Bullet1 je offline   Reply With Quote