Ne znam kako bi naslov bolje definirao
Otkad sam ovu ploču dobio natrag sa reklamacije (a ima od toga 10, 11 miseci), kad god bi u windowsima stisnuo "turn off" ona bi se resetirala. Prvo san mislio da je problem sa softverom jer su windowsi bili stariji od isusa ili biosom (pošto san dosta prčkao po njemu tih dana), ali k, do dana današnjeg ona na "turn off" reagira kao restart...Al ajde, to mi i nije toliko smetalo jer PC mi radi po 30, 40 dana.
Samo zadnjih dana mi se čini da se problem pogoršao. Naime nakon restarta ili turn offa ili BSOD ili bilo čega sličnog, ploča više uopće ne diže. Ostane u nekom svom standy byu, monitor ode u sleep, napona ima ventilatore vrti, ali ni do biosa ne dolazi, na Debug LED postu pišu neka glupa slova koja uopće nema u objašnjenjima da bi nakon 2,3 ili 15 restartova, paljenja/gašenja, čupanja kabela iz utičnice napokon digla sistem normalno.
Mislio sam da je problem u Overclocku, nije. Blesira se i na defaultu i na bilo kakvim trećim postavkama.
Mislio sam da je problem u BIOSu, nije. Vratio sam defaultni, stavio sam najnoviji, sve po starom.
Napravija san 10 CMOSa, 2,3 puta san izvadija i bateriju i kabel napona pa je pustija da se potpuno poništi, da bi nakon toga opet sve po starom bilo...
Samo ajde, ni to me ne bi toliko nerviralo, pošto PC ne gasim (a ni ne restartiram) danima, samo neki dan mi je pa' Windows i jednostavno ga sad ne mogu instalirat nazad, jer kad god se sistem restarta za vrijeme instalacije (a restarta se 4,5 puta) meni se ploča ne diže, pa sama instalacija ode u 3 krasna kurca da prostite na izrazu... Već 4 dana pokušavam instalirat OS, al nema boga...
Ovo pišem s "rezervnog" windowsa koji mi je na jednoj od particija i sve radi ok, temperature su normalne, nema nikakvih hardverskih grešaka, OCCT i sl. alate sistem uredno prolazi, doša san do zida, neman pojma šta da radin više