Citiraj:
Autor Nybelung
Ne brini se ti za Nintendo. Oni su za 2009. prijavili profit od 2.44 milijarde $$$, a cijeli Activison-Blizzard jedva 100 milijuna dolara. 
Tak da, Pokemoni, Zelda, Super Mario i ekipa su jedno 25 puta profitabilniji od COD-a i WOW-a.
Ako netko ikad bude radio Pokemon MMO, onda to definitivno moraju bit Japanci. Mislim da bi Ameri uništili igru. 
|
Ali Nitendo je tu uvrstio i profit od prodaje konzola i koliko ja znam oni skoro da imaju monopol na svom trzistu (ne zamjerite mi ako grijesim, ne razumijem se bas u gaming na konzolama)
Sto se tice zadnje tvrdnje, bojim se da si u pravu. Naime, kad su pokemoni izgubili dusu i postali bas onako pederski, to je postalo kada su se Amerikanci upetljali u kreiranje crtica. Oni jednostavno nisu se mogli zadovoljiti onim pravim pokemonima iz prve 2 sezone koji su bili stvarno cool i izradjeni sa puno maste i truda animatora.
Onda je uslijedio Johto koji je trajao 3 sezone i bio probavljiv i ne tako los.
Ali zavrsetkom te pete sezone kada se je Johto zavrsio dao se je primjetiti nedostatak maste kod kreatora i proizvodnja tog crtica je sada "samo da se proda, nije bitno sta".
Sjetite se samo prvih sezona kada je u igri bila ekipa kao sto su Gengar, Scyther, Charmander, Charmilion, Charizard, Bulbasour, Venosour, Squirtle, Blastoise i ostale kreature koje su bile fakat prejebene. I usporedite sada sa novom generacijom pokemona koja je postala onako darkerska, bezvezna, ne-mastovitih likova kao sto su Corfish, Croconow, Surwiper, Telebird-a i ostalih.
Znate li kako je uopste kreator pokemona dosao na ideju?
Kao mali je hvatao insekte i nekom vrstom carobne inspiracije je poceo od tih insekata na papiru praviti bica sa super-natprirodnim mocima koje smo mi kao djeca obozavali. Tesko se mogu sjetiti zgrade, mahale ili razreda bez gomile pokemon fanova koji su po cijeli dan igrali tapke, pola-cijelo, raspravljali se o prethodnoj epizodi, o najboljem/najjacem/najdrazem pokemonu.
I sada u svijetu kakav je nas jos se moramo pomiriti da ce izlaziti sranja poput Crysisa Dickeheada koji ce gutati nase limene ljubimce, a za pokemone ce za sada biti vrhunac retardirana grafika na Wii-u u nekoj igrici koja se zove Battle Revolution.
I kada bi izasla Pokemon igra za PC vjerovatno bi je podjeli opet po regionima u kojima ce se igrati tako za dosadasnjih 12 sezona imali bismo 12 igara. Sto znaci da ce biti jako malo prilika i prostora da na ledjima Pidgeota preletim iz jedne regije u drugu, uzivam u moru na Laprasu ili jasem Ponitu po prostranim livadama sve to popraceno uz minimalan broj Bugova, prelijepu grafiku i probavljiv gameplay.
@syzygy, tako je i u potpunosti se slazem. I vjerovatno cu igrati pokemone kad budem svojoj djeci objasnjavao sta sam ja gledao dok sam bio mali dok oni budu "uzivali" uz Fufi i cvijetno drustvo i Bog-te.pito kakva smeca moderne TV (iako ni novi pokemoni nisu daleko od toga).