View Single Post
Staro 13.07.2010., 19:40   #639
LorlonWarrior
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor LorlonWarrior Pregled postova
Evo mene dugo nije bilo pa sam se sad javio jer imam jedan problemčić...

Znači ovako:

Imam XFX 5770 i radila je sve normalno i sve super. Odjednom nakon nekog vremena cooler je počeo "grebati" kad bi se upalio iznad 50%. Odjednom je "tu i tamo" počela baciti koji artefakt na desktopu u 2D modu. To bi bilo tako da bi se slika samo zatresla ili napravio neki lom slike na kojih 10 stotinki. Mislio sam reko događa se. To se onda ponovilo par puta i da bi na kraju odjednom bacila toliki artefakt da mi se na monitoru pojavila tekstura sa crno -bijelim linijama (ko zebra). I tako preko cijelog monitora. Zvuk sam i dalje čuo ali sliku nisam vidio osim te zebre preko ekrana. Tu sam zagasio komp, izvadio grafu i imo šta vidjeti. Dobro, bila je cijela u prašini. Očistio sam je dobrano i svaku onu "laticu" od aluminijskog pasivnog coolera sam posebno pročistio jer se dosta prašine navatalo između njih pa je blokalo dovod hladnog zraka (http://www.vgadownload.com/wp-conten...FX-HD-5770.jpg -> ovakvu identičnu imam). Uzo sam i otpuho s grafe sve što sam mogo i maknuo svu prašinu i vratio je nazad...

E sad... Neke stvari su krenule na bolje, neke na lošije. Znači cooler je prestao "grebati", čak mi se pričinilo kao da sam i bolje performanse dobio ali zato su se 2 nove stavri dogodile. Prvo je što mi se grafa počela grijati nenormalno dok je u idle (sad je trenutno 46C, nekad zna i do 51C doći, a normalno je da bude oko 39-41C). I druga stvar koja me najviše nervira je ovo. Znači kad ugasim komp i kad ga ponovo upalim, grafa uopće ne daje slike na monitoru jedno 2-3 minute i onda se odjednom stvori slika. Prvo sam mislio da je do VGA/DVI kabla i čačko sam po tome, mijenjao izlaze iz grafe, provjerio dali je dobro pričvršćeno u monitor ali ništa. Možda je moguće da je i do monitora ali ipak sumnjam na grafu

Eto sad pa ako neko ima kakve savjete ili moguće probleme riješenja ili teorije ili bilošta, slobodno na PM ili vamo u temu

Radim bump, dajte ako netko IŠTA zna nek me savjetuje ili nešta jer ne znam dali je problem u grafi ili monitoru. Još mi je jedan kolega reko da je moguće da mi je ošlo pozadinsko osvijetljenje na monitoru pa sam zato sad zbunjen
LorlonWarrior je offline   Reply With Quote