Citiraj:
Autor Wolverine
Ako ideš istom logikom da je rabljeni Core i3 530 600 kuna odnosno gotovo 70% jeftiniji u što zaista sumnjam da jest jer je to ipak previše sniženo (nov je 860 kuna) onda bi po toj logici rabljeni Core i5 750 koštao cca 1000-1100 kuna jer je nov 1560 kuna.
|
860-600= 260..što nije ni 50% a kamoli 70%. Da imaš na tržnici i3 530 za 600kn ako nisi vidio. A ja osobno i5 750 za ispod 1300kn vidio nisam već mjesec dana.
Da za razliku od 700-800kn ja mogu kupiti još jedan terabajtni disk, mogu kupiti odlicnu grafu, mogu si kupiti rabljeni 22" LCD, mogu se pocastiti super kucistem, mogu baciti te novce na odlicnu perfieriju i još milju toga, a opet ce me i jedan i3 pocastiti svojim odlicnim perfomansama u igrama, a sad dal ce mi odzipat datoteku za 2min i 26 sec ili 1min i 15 sec ionako mi je svejedno. Za to vrijeme cu pojest sendvic ili pogledat trailer novog filma.
Citiraj:
Autor Wolverine
Nema smisla sad kupit i3 pa onda pucat na i7 kao što je kod tebe to recimo slučaj. Ili ti tada tih 800 kuna neće biti puno? Kad izgubiš na vrijednosti procesora kojeg ćeš opet morat prodat da bi uzeo i7.
|
Ako padnu cijene i7 procesora a i3 mi postane preslab zašto ne? Zašto udarati soma i pol kuna na nešto što sigurno necu iskorsititi kako spada?
Citiraj:
Autor Wolverine
Evo to je moj način razmišljanja i time prestajem trovat ovaj thread.
NHF
|
Ne truješ ništa, nego vodimo diskusiju i normalno je da nemamo svi ista odnosno zajednička mišljenja.