View Single Post
Staro 12.07.2010., 23:02   #168
gumeni
Premium
Moj komp

gumeni's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor extremepc Pregled postova
Pa ako malo bolje pogledaš jedan i3 530 je u vecini igara bolji, izuzev GTA4 koji je za quadovima gladan iz aviona...što dokazuju apsolutno sve recenzije koje imaš na netu.

Imaš google pa napiši " Intel i3 530 review" i uvjeri se sam da i3 530 u 99% igara daje bolje rezultate od q6600.

Druga je stvar u brzini renderiranja, i mislim da je ja osovno nisam spomenuo.

Nadalje uopce je glupo govoriti kaku su i5 750 i q6600 isti ili slicni po performansa jer to nije tocno. Glavni problem je u tome što vecina ljudi nema gdje iskoristit taj hardwer.

Pa prakticki gledano jedan dobro naklokani q6600 je u stanju odlicno pumpati 5850 grafu koja je sama po sebi skupa, pa jako mali broj usera ima jace grafu, a istim time treba i realno jaci cpu da bi je pumpao kako spada.

Kada cete obojica ima gtx480 grafulje, jos bolje po 2 komada i istestirati ih na q6600 i i5 750, onda cete znati koja je prava i realna razlika.

A ne kad mi dode susjed i kaze kako mu je fps gotovo isti kada igra UT3 na dualcu 6300 i quadu q6600 a tjera gts250 grafu. Ono da se covjek ustrijeli.

Da se meni nije izjalovila u ruke ploca od 1800kn i ja bi ostao na socketu 775 jer i dan danas je jedan q6600 i vise nego dovoljan za sve igrace naslove i vrlo je dobar u renderiranju, a da ne govorim kada se malo poigramo sa OC-om. Ako trebamo dodatnog soka i dalje nemoramo ici na i5/i7 jer postoje i extremne verzije proceva za 775.

Eto nadam se da sad shvacate sto vam zelim reci...da ne bi bilo zabune...
za i3 neznam, nisam se susretao s njima do sada, a za Q6600 mogu reć da na 3.0 GHz radi kao beba, te ne treba ništa jače, u pogledu igara, a sad ovo drugo je druga priča, i3,i5,i7 je novija tehnologija i očigledno je da će davat bolje performanse u pogledu igara kao i u renderiranju što si rekao.

A za ovo što se nemože iskoristiti snaga quada neznam baš, ove nove igre jako puno piju tako da.

A i što svi govore, preskupo je prelaženje na novi socket a premalo se osjeti, a i još se može nabavit zvjer od proca za socket 775 ako bude potrebe.
Pozz !