Citiraj:
Autor gumeni
Evo ja koristim Q6600 već 2 godine, i zadovoljan sam njime. Na 3.0 GHz mi radi sa Coolermaster-ovim coolerom i sve radi bez greške, samo bi trebao ploču zamijeniti. To što Wolverine priča da ga uspoređuju sa i5 750 podržavam. Kolega ima sličan komp mom, al ima taj i5 750. U igrama su razlike vrlo male, par FPS-ova, a u vantage-u mu je proc dobio oko 600 bodova više od mog Q6600 tak da je to vrlo mala razlika . 
|
Pa ako malo bolje pogledaš jedan i3 530 je u vecini igara bolji, izuzev GTA4 koji je za quadovima gladan iz aviona...što dokazuju apsolutno sve recenzije koje imaš na netu.
Imaš google pa napiši " Intel i3 530 review" i uvjeri se sam da i3 530 u 99% igara daje bolje rezultate od q6600.
Druga je stvar u brzini renderiranja, i mislim da je ja osovno nisam spomenuo.
Nadalje uopce je glupo govoriti kaku su i5 750 i q6600 isti ili slicni po performansa jer to nije tocno. Glavni problem je u tome što vecina ljudi nema gdje iskoristit taj hardwer.
Pa prakticki gledano jedan dobro naklokani q6600 je u stanju odlicno pumpati 5850 grafu koja je sama po sebi skupa, pa jako mali broj usera ima jace grafu, a istim time treba i realno jaci cpu da bi je pumpao kako spada.
Kada cete obojica ima gtx480 grafulje, jos bolje po 2 komada i istestirati ih na q6600 i i5 750, onda cete znati koja je prava i realna razlika.
A ne kad mi dode susjed i kaze kako mu je fps gotovo isti kada igra UT3 na dualcu 6300 i quadu q6600 a tjera gts250 grafu. Ono da se covjek ustrijeli.
Da se meni nije izjalovila u ruke ploca od 1800kn i ja bi ostao na socketu 775 jer i dan danas je jedan q6600 i vise nego dovoljan za sve igrace naslove i vrlo je dobar u renderiranju, a da ne govorim kada se malo poigramo sa OC-om. Ako trebamo dodatnog soka i dalje nemoramo ici na i5/i7 jer postoje i extremne verzije proceva za 775.
Eto nadam se da sad shvacate sto vam zelim reci...da ne bi bilo zabune...