View Single Post
Staro 11.07.2010., 12:27   #158
extremepc
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Wolv pricas ko da svi trebamo rendering i koristimo ga svaki dan.

Kaj prosjecni korisnik radi na dnevnoj bazi nego neko odpakiravanje nekog fajla u winraru?

Kladim se da ak samo 10% ljudi na ovom forumu svakog dana bluray renderira u divx ili slicno, a i to sam puno rekao da skidam kozu sa desne šake.

Prelazak na i3 mi je dobar da jer necu izgubiti performane za istu cijenu koliko mi vrijedi i trenutni socket 775, a imat cu modernije, novije i hladnije komponente sa puno vecim mogucnostima upgrade-a u buducnosti.

A sad dal ce mi se fajl od 10gb raspakirati za 5 min ili 3min i ne cini mi neku velku razliku da dajem 500+ kn više za i5 ili nedaj Bože i7.

I još na kraju kada izracunamo koliko zbilja forumaša trebam jedan i7, dakle da ga koristi zbilja kako treba, za posao....dolazimo do zakljucka da je to danas samo fetišh...ili ona: "moram biti super, moram to imati, moraju svi znati da ja imam i7, moraju svi znati da ja ipak imam para".

Da meni nije uletila ova odlicna 1156 ploca ostao bi i dalje na 775 socketu jer nije bilo igre na kojoj nisam mogao guštati na viskoim detaljima, kao ni multimedije koju taj socket nije mogao tjerati kako spada.

A stalno izvlacenje na potrebe renderiranja nema smisla, jer da mi je to uistinu potrebno i da mi donosi novac nebi zasigurno razmisljao o i5 procesorima nego bi uzeo najbolje odnosno najskuplje i najbrze varijante.
extremepc je offline   Reply With Quote