Citiraj:
Autor LUKA.
moram mijenjati rooter ili? imate kakav prijedlog za riješenje ?
[/I]
|
Ispravno je
Router
Iako su ti ostali već odgovorili na pitanje, samo ću još ja nadodat svoj komentar.
Wireless mreža je super stvar za mobitel i prijenosnike. Ne moraš navlačit kablove, samo nađeš mrežu, spojiš se i peri.
Ali za neku 24/7 konekciju nikako nije najbolje rješenje. Ovi USB adapteri su zlo, od njih deset barem dva ne rade kako treba, muka s driverima, kolje se s ostalim komponentama itd. Uglavnom, ne mora bit slučaj da će kod svakog ne radit, ali, kažem, nije najbolje rješenje za 24/7 konekciju.
Ono što si za početak sam predložio, bušenje rupa, zidova, razvlačenje kablova, ti u jednu ruku je ok stvar, samo pazi da su ti rupe dovoljno široke i da kablove ne ostaviš iza ormara kako bi pri eventualnoj zamjeni kablova imao manje problema. Zamjena kablova kod bakrenih konekcija i high speed usluga je vjerojatno jedan od najčešćih odgovora na sve probleme. Za tako nešto ti treba tvoj glavni modem, switch (130kn) i nekoliko dužih LAN kablova (60kn).
Druga (i kvalitetnija) solucija su ti već spomenuti Power-line Networking adapteri od D-Linka i LinkSysa. Radio sam s D-linkovim adapterima pri spajanju AmisTV usluge na parici od 20mbs i sama usluga je puno bolje iskorištavala paricu preko tih adaptera nego preko "kilometarskih kablova"
Protok signala je po mjerenjima bio puno bolji, a da o manjku kablova i uređaja ne pričam.