Citiraj:
Autor LUKA.
stari moj ja sam u proslom stanu zivio sa kablovima prek pol stana jer sam igro cod 4 stalno  svako ko je uso u kucu reko wtf kak ti radi opce net kak je to bio izgazen kabl.. kablovi ftw 
|
Ponadao sam se da su ti razlozi za kablove nesto uzviseniji od problema koje imas sa Wi-fuj-em
Ali svejedno, pozdravljam zelju za kablovima i ustraj na tome. Kao sto su ti (žičano) vec preporucili, switch je jedino sto trebas. Uz sve polucije smeca i signala koje se vuku po zgradama/kucama, dovoljno je proskenirati mrezu i vidjeti da gotovo ne postoji kutak zivotnog prostora kojeg nije onecistio odvratni wireless
Jedino kad vec imas (alat za laksi posao) majstora pri ruci koji ti obavlja zahvate... napravi si onda dobru strategiju kako ce ti uredno kablovi prolaziti i opcenito da imaju neprimjetan put. Takodjer kad vec busis, razmisli eventualno o nekim dodatnim kablovima koji ti mozda cine komoditet prostora (FM/TV...) pa mozda kroz neku manju kutiju sve uredno slozis i ostane ti trajna veza za dodatno, ali kapacitetom dostatno za ubacivanje dodatnih po potrebi kablova.
Citiraj:
Autor Lewis
Jos jedna solucija ti je Network Over Power Line oliti mreza preko strujnih zica. Nije jeftino ali radi kao i zicno te imas modele od 85Mbit pa do 200Mbit zavisno jel trebas velike brzine ili ne.
|
Da ova opcije golica mnoge i nije za baciti. Nisam doduse jos probao ali je interesantna u nekim prigodama. Jesi li koristio kod sebe? Bio bi razocaran da mi kazes da si 100% na wirelessu