View Single Post
Staro 09.07.2010., 18:27   #633
LorlonWarrior
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Evo mene dugo nije bilo pa sam se sad javio jer imam jedan problemčić...

Znači ovako:

Imam XFX 5770 i radila je sve normalno i sve super. Odjednom nakon nekog vremena cooler je počeo "grebati" kad bi se upalio iznad 50%. Odjednom je "tu i tamo" počela baciti koji artefakt na desktopu u 2D modu. To bi bilo tako da bi se slika samo zatresla ili napravio neki lom slike na kojih 10 stotinki. Mislio sam reko događa se. To se onda ponovilo par puta i da bi na kraju odjednom bacila toliki artefakt da mi se na monitoru pojavila tekstura sa crno -bijelim linijama (ko zebra). I tako preko cijelog monitora. Zvuk sam i dalje čuo ali sliku nisam vidio osim te zebre preko ekrana. Tu sam zagasio komp, izvadio grafu i imo šta vidjeti. Dobro, bila je cijela u prašini. Očistio sam je dobrano i svaku onu "laticu" od aluminijskog pasivnog coolera sam posebno pročistio jer se dosta prašine navatalo između njih pa je blokalo dovod hladnog zraka (http://www.vgadownload.com/wp-conten...FX-HD-5770.jpg -> ovakvu identičnu imam). Uzo sam i otpuho s grafe sve što sam mogo i maknuo svu prašinu i vratio je nazad...

E sad... Neke stvari su krenule na bolje, neke na lošije. Znači cooler je prestao "grebati", čak mi se pričinilo kao da sam i bolje performanse dobio ali zato su se 2 nove stavri dogodile. Prvo je što mi se grafa počela grijati nenormalno dok je u idle (sad je trenutno 46C, nekad zna i do 51C doći, a normalno je da bude oko 39-41C). I druga stvar koja me najviše nervira je ovo. Znači kad ugasim komp i kad ga ponovo upalim, grafa uopće ne daje slike na monitoru jedno 2-3 minute i onda se odjednom stvori slika. Prvo sam mislio da je do VGA/DVI kabla i čačko sam po tome, mijenjao izlaze iz grafe, provjerio dali je dobro pričvršćeno u monitor ali ništa. Možda je moguće da je i do monitora ali ipak sumnjam na grafu

Eto sad pa ako neko ima kakve savjete ili moguće probleme riješenja ili teorije ili bilošta, slobodno na PM ili vamo u temu

LorlonWarrior je offline   Reply With Quote