bok, evo ja imam ovaj disk WDC WD800JB-00JJC0 (WD-WCAM9U597980)
simptomi:
- Kad se komp pali ako je disk jedini na ide kanalu.. onda nekaj dugo traži... i nađe ga

, a kad još na njega spojim na Slave pržilicu.. odmah prepozna.. prvi boot screen samo trepne.. i to sam probao več s 3 matične!
- Ponekad škljocne.. zvuk točno onakav ko kad se komp ugasi, ( čuje se klik ) i odmah se opet zavrti... mislim ono .. no big deal.. dok se opet zavrti.. ekran mi se odmrzne i sve dalje šljaka

- ponekad nakon škljoca.. neče ga prepoznati više u biosu...
- Ako gau samom biosu malo lupim ( kucnem, pokucam po njemu) on uzvrati škljocom

Ako to u windowsima napravim.. nakon dva puta se smrzne.. skroz.. a više od dva puta i restarta..

. isto se zna dogoditi kada ga samo okrenem kaj gore to dolje. ( a naravno radi) .. i kad ga pogledam.. ( valjda vibracije poda ili poltergaest... )
Eto.. to su bitnije pojave... koje su uz taj disk... to kaj sem opisal se eto ponavlja nakon kaj sem prištelal molex da se ne odvaja ni gubi kontakt...
Evo. idem još probati zalemiti kontakte od tiskane ploče diska & motora.. pa možda je do toga... ( al ne vjerujem )
ugl.. disk je za kikiriki.. i reješavam ga se.. budem nekog cigu usrečil s njime

A sad kaj bi čovek na to rekel??? Razumljivo je ono spindown.. ali dok mi je bil sistem C gore.. i pun kufer virtualne memorije gore.. nekak mi to nema smisla.. a browser uključen stalno i cucla rama za poluditi...
by the way. temperature držim stalno ispod 35°C
Poz!