Ja stvarno nemam pojma zašto sam umislio da ti je onboard nVidia

Sorry.
No dvije ATI-ce i obje ne rade istovremeno- no way. Driveri/OS je 100% kriv.
U svakome slučaju, moguće je instalirati i ATI i nVidia drivere na isti sustav, ali to gotovo sigurno vodi u "klanje" kako si i sam primjetio

Nego: onu poruku sa slike može izazvati i krivi "mod" diska. Provjeri postavke u BIOS-u i vidi da nisi u AHCI modu (tj. vrati na IDE mod za HDD).
Mene je to jednom zezalo sa istom porukom; problem riješen na gorenavedeni način
EDIT:
@Imagine: ma ,nema problema, jedino mi je žao što nismo uspjeli riješiti problem

Ali za ono "pao s Marsa" si potpuno u pravu...problem sa instalacijom jednoga SATA diska na EPOX-icu s754 mene je doveo na ovaj forum, "ispalio sam na živce" dok se to nije riješilo, ali kada je sve završilo, shvatio sam da sam se pomalo "navukao" na taj hardware i sve to...ostatak priče ne treba niti komentirati

(samo to da mi se ovo znanje stečeno ovdje pokazalo par puta stvarno presudno u RL situacijama i u mome poslu koji nema zapravo direktne veze sa radom na računalima, ali dođeš u situaciju da neke stvari možeš i znaš napraviti kada treba i spasiš ljude od iznimno neugodnih posljedica (i pravno i financijski gledano). A to ti se onda dugo, dugo ne zaboravlja...

Stay hooked, my friend