View Single Post
Staro 28.06.2010., 23:52   #18
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Ne baš uvijek, jer kartice "prosviraju" na mali milion načina
Meni se čini da tebe možda zeza BIOS grafe- promjena takta je praćena promjenom napona, tako da ako je regulacija za 3D mod u BIOSU ispravna- grafa šljaka, a meni ovo tvoje smrdi na undervoltanje pri taktu u 2D.
Pojednostavljeno- grafa ti nije fizički oštećena, oštećen je BIOS
Možda je glupo pitanje ali....jeli se za gr. kartice izdaju nove bios verzije kao i za matične ? Ako je moguče negdje skinut bios ovakve kartice zar taj zdravi bios nebi rješio ovaj cijeli problem?

Citiraj:
Šteta što sada nemaš sliku, jer bi laganu "dijagnostiku" mogli izvesti preko Riva Tunera, odnosno MSI-jevog Afterburnera (ako ti je grafa podržana)- digneš voltažu na onu iz 3D režima, i gotovo.
Pa nije baš da je nemam...imam je nekih 10 sekundi dok se diže sistem. Samo što mi to zasigurno nebi bilo dovoljno vremena za nekakvu instalaciju / pokretanje programa.

Citiraj:
U svakome slučaju- izvadi grafu van, kistom očisti utor od ev. nečistoće, "pinove" na grafi prebriši gumicom i očisti, grafu dobro ispuši od prašine.
Probao sve to ali situacija ista...jedino još nisam promjenio pastu ispod kulera...iako nemam pojma koliko to sad ima smisla.

Citiraj:
Ako je i dalje sve po starome, ostaje ti jedino flash BIOS-a, a pošto je pod garancijom- pravac u trgovinu
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Ali, kad se sve zbroji o oduzme, kartica mora na servis, jer da ideš neku intervenciju po BIOSu radit, tko zna bi li priznali garanciju (meni to nije bilo bitno).
Hm... ako me več toliko ide da taj bios sam od sebe ode kvragu mogu mislit kako bi me išlo da po njemu petljam...
btw, govorimo o nekakvom custom editiranju ili stavljanju nekakvog orginalnog?
Jer s obzirom koliko 'volim razno razne servise' ...prije bi napravio tako nešto ...ili prodao karticu u ovakvom stanju pa nek je netko drugi nosi na garanciju.

Citiraj:
Autor Jaye Pregled postova
Ajd probaj ovako: počisti sve drivere driver cleanerom i instaliraj 10.4. Isključi sve druge monitore i telke iz grafe, ostavi samo 1. Pogledaj hoće li se onda događati to...

Također pogledaj kad priključiš drugi monitor ili telku da li se dižu taktovi grafičke...
Hm...zar nisam več rekao da sam sve odspojio pri pojavljivanju one crte? Uz to nije mi baš jasno kako ču sve počistit kad u win nemam slike a u safe modu se ne može detektirat moj hardver za nekakvo čiščenje....