Citiraj:
Autor windfucker
Ne baš uvijek, jer kartice "prosviraju" na mali milion načina 
Meni se čini da tebe možda zeza BIOS grafe- promjena takta je praćena promjenom napona, tako da ako je regulacija za 3D mod u BIOSU ispravna- grafa šljaka, a meni ovo tvoje smrdi na undervoltanje pri taktu u 2D.
Pojednostavljeno- grafa ti nije fizički oštećena, oštećen je BIOS 
|
Možda je glupo pitanje ali....jeli se za gr. kartice izdaju nove bios verzije kao i za matične ? Ako je moguče negdje skinut bios ovakve kartice zar taj zdravi bios nebi rješio ovaj cijeli problem?
Citiraj:
Autor windfucker
Šteta što sada nemaš sliku, jer bi laganu "dijagnostiku" mogli izvesti preko Riva Tunera, odnosno MSI-jevog Afterburnera (ako ti je grafa podržana)- digneš voltažu na onu iz 3D režima, i gotovo.
|
Pa nije baš da je nemam...imam je nekih 10 sekundi dok se diže sistem. Samo što mi to zasigurno nebi bilo dovoljno vremena za nekakvu instalaciju / pokretanje programa.
Citiraj:
Autor windfucker
U svakome slučaju- izvadi grafu van, kistom očisti utor od ev. nečistoće, "pinove" na grafi prebriši gumicom i očisti, grafu dobro ispuši od prašine.
|
Probao sve to ali situacija ista...jedino još nisam promjenio pastu ispod kulera...iako nemam pojma koliko to sad ima smisla.
Citiraj:
Autor windfucker
Ako je i dalje sve po starome, ostaje ti jedino flash BIOS-a, a pošto je pod garancijom- pravac u trgovinu 
|
Citiraj:
Autor Zvone2772
Ali, kad se sve zbroji o oduzme, kartica mora na servis, jer da ideš neku intervenciju po BIOSu radit, tko zna bi li priznali garanciju (meni to nije bilo bitno).
|
Hm... ako me več toliko ide da taj bios sam od sebe ode kvragu mogu mislit kako bi me išlo da po njemu petljam...
btw, govorimo o nekakvom custom editiranju ili stavljanju nekakvog orginalnog?
Jer s obzirom koliko 'volim razno razne servise' ...prije bi napravio tako nešto ...ili prodao karticu u ovakvom stanju pa nek je netko drugi nosi na garanciju.
Citiraj:
Autor Jaye
Ajd probaj ovako: počisti sve drivere driver cleanerom i instaliraj 10.4. Isključi sve druge monitore i telke iz grafe, ostavi samo 1. Pogledaj hoće li se onda događati to...
Također pogledaj kad priključiš drugi monitor ili telku da li se dižu taktovi grafičke...
|
Hm...zar nisam več rekao da sam sve odspojio pri pojavljivanju one crte? Uz to nije mi baš jasno kako ču sve počistit kad u win nemam slike a u safe modu se ne može detektirat moj hardver za nekakvo čiščenje....