View Single Post
Staro 28.06.2010., 09:46   #15
windfucker
Guest

Hmmm...pitao si gore ranije šta je sa onih ostalih 1%...moja pretpostavka je slijedeća:
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
windfucker,
Ako sam dobro shvatio ,kad prosvira kartica zbog nekog razloga to se najprije vidi pri opterecenju iste. A kako moj problem NESTANE kad je opteretim ,i meni se cini da je nešto do drivera.
Ne baš uvijek, jer kartice "prosviraju" na mali milion načina
Meni se čini da tebe možda zeza BIOS grafe- promjena takta je praćena promjenom napona, tako da ako je regulacija za 3D mod u BIOSU ispravna- grafa šljaka, a meni ovo tvoje smrdi na undervoltanje pri taktu u 2D.
Pojednostavljeno- grafa ti nije fizički oštećena, oštećen je BIOS

Citiraj:
Što se tice taktova...
Kao prvo to podrucje je zasivljeno i ne mogu ništa promjenit.
A kao drugo zar promjena tih vrijednosti nebi bila klokanje?
Nije klokanje , jer je to službeno podržani takt grafe, neovisno o režimu rada(2D/3D)- ne prelaziš referentne vrijednosti.
Šteta što sada nemaš sliku, jer bi laganu "dijagnostiku" mogli izvesti preko Riva Tunera, odnosno MSI-jevog Afterburnera (ako ti je grafa podržana)- digneš voltažu na onu iz 3D režima, i gotovo.

Citiraj:
Van toga , primjetio sam da se te vrijednosti mijenjaju same. Kad pokrenem npr. FurMark taktovi se povecaju i moj problem nestane. Kad ga zaustavim vrate se na normalu i problem izrone.
Još jedan dokaz navedenoga.

U svakome slučaju- izvadi grafu van, kistom očisti utor od ev. nečistoće, "pinove" na grafi prebriši gumicom i očisti, grafu dobro ispuši od prašine.
Ako je i dalje sve po starome, ostaje ti jedino flash BIOS-a, a pošto je pod garancijom- pravac u trgovinu
  Reply With Quote