Hmmm...pitao si gore ranije šta je sa onih ostalih 1%

...moja pretpostavka je slijedeća:
Citiraj:
Autor Imagine
windfucker,
Ako sam dobro shvatio ,kad prosvira kartica zbog nekog razloga to se najprije vidi pri opterecenju iste. A kako moj problem NESTANE kad je opteretim ,i meni se cini da je nešto do drivera. 
|
Ne baš uvijek, jer kartice "prosviraju" na mali milion načina

Meni se čini da tebe možda zeza BIOS grafe- promjena takta je praćena promjenom napona, tako da ako je regulacija za 3D mod u BIOSU ispravna- grafa šljaka, a meni ovo tvoje smrdi na undervoltanje pri taktu u 2D.
Pojednostavljeno- grafa ti nije fizički oštećena, oštećen je BIOS
Citiraj:
Autor Imagine
Što se tice taktova...
Kao prvo to podrucje je zasivljeno i ne mogu ništa promjenit.
A kao drugo zar promjena tih vrijednosti nebi bila klokanje? 
|
Nije klokanje

, jer je to službeno podržani takt grafe, neovisno o režimu rada(2D/3D)- ne prelaziš referentne vrijednosti.
Šteta što sada nemaš sliku, jer bi laganu "dijagnostiku" mogli izvesti preko Riva Tunera, odnosno MSI-jevog Afterburnera (ako ti je grafa podržana)- digneš voltažu na onu iz 3D režima, i gotovo.
Citiraj:
Autor Imagine
Van toga , primjetio sam da se te vrijednosti mijenjaju same. Kad pokrenem npr. FurMark taktovi se povecaju i moj problem nestane. Kad ga zaustavim vrate se na normalu i problem izrone.
|
Još jedan dokaz navedenoga.
U svakome slučaju- izvadi grafu van, kistom očisti utor od ev. nečistoće, "pinove" na grafi prebriši gumicom i očisti, grafu dobro ispuši od prašine.
Ako je i dalje sve po starome, ostaje ti jedino flash BIOS-a, a pošto je pod garancijom- pravac u trgovinu