View Single Post
Staro 27.06.2010., 16:05   #8
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
vava,
gašenje - paljenje nije pomoglo. Cak sam odspojio monitor od struje i grafe. Uz to sam i ugasio onboard grafiku u biosu želeci vidjet hoce li necemu koristiti . Kako nije ,tu sam postavku vratio na staro.
Što se novih drivera tice ,o tome za koji trenutak.

windfucker,
Ako sam dobro shvatio ,kad prosvira kartica zbog nekog razloga to se najprije vidi pri opterecenju iste. A kako moj problem NESTANE kad je opteretim ,i meni se cini da je nešto do drivera.
Inace ,postavke za osvježivanje ekrana nisam dirao jer koliko sam shvatio ovo radi na drugacijem sistemu nego CRT gdje se to može birat. Tako da je to ostalo na defaultnih 60Hz.

Što se tice taktova...
Kao prvo to podrucje je zasivljeno i ne mogu ništa promjenit.
A kao drugo zar promjena tih vrijednosti nebi bila klokanje?

Van toga , primjetio sam da se te vrijednosti mijenjaju same. Kad pokrenem npr FurMark taktovi se povecaju i moj problem nestane. Kad ga zaustavim vrate se na normalu i problem izrone.

Sljedeci korak mi je bila promjena drivera na novije 10.5 ali to nije dobro završilo.
Deinstalacija /instalacija je prošla bez ikakvog problema. No poslje restarta je prvo iskocila neka Ati poruka o valjda registraciji a onda je slika odišla kvragu...

Da objasnim bolje;
Prilikom paljenja kompa imam normalnu sliku ...idu oni podaci i listing od cega mi se sastoji komp, pa win natpis , pa welkom ekran i onda naposljetku i desktop / kako se diže sistem i neku ATI poruku valjda o registraciji novih drajvera. Ali nakon 10 sekundi kad se digne sistem ,ona problematicna bleskajuca crta - više nije crta debljine 10 piksela vec se proteže do dna ekrana tj. na ekranu ne vidim ništa osim toga

sad nasljepo ne mogu pokrenut ništa zahtjevno da testiram hocu li dobit normalnu sliku.
Probao sam pokrenut FurMark kad se pojavi desktop ali nema šanse da išta napravim dok se ne digne sistem...

Tako sam sad bez kompa i nemam blagog pojma kako bi npr promjenio drivere...

Pa ako netko može pomoc....