View Single Post
Staro 27.06.2010., 01:53   #7
loCe
Premium
Moj komp

loCe's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor asdf123 Pregled postova
bok

a reci, kažeš da se začas zagrije nirthb. a si mjenjao pastu??? mislim.. nije da sada bi to neš trebalo pomoć.. ali probaj... jer kao je hladnjak začas vruč znači da ipak dobro odvodi toplinu s northb. ugl.. promjeni pastu i na north i na south-u... ( neznam kažeš da imaš ploču 2.5 god ak sem dobro vidio.. pa ako nisi mjenjao možda bi bilo dobro )

Probaj viditi u biosu i u Everestu kakve ti kaže temperature i napone za north i south.. možda tu nekaj ne štima! ako ima uber napon onda se bude pregrijavao... a možda smanjenje bude pomoglo to riješiti.. ali znam da pregrijavanje izaziva.. BSOD.. sad sem imal to...

moguče da su i lemovi neki stradali.. od temperaturnih šokova.. ali to je eventualnost... možda nije do toga!
Promjenu paste imam u planu kao i posatavljanje 40-60mm venta kod NB-ovog hladnjaka...
U biosu mogu vidjeti temp. proca i ploce (IMHO, jer je preniska da bi bila NB-ova temperatura - oko 40ak °C) a za voltazu se ne sjecam da sam igdje vidio ikoju drugu osim procesorove... ima opcija za +0.1,2,3 za NB, SB i memu ak se dobro sjecam...

Kaj se tice promjene ploce, dok radi, radi...ne isplati mi se je mjenjat nikako jer su preskupe ploce za ionako vec zastarjeli 775 socket...

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Vadjenje baterije ne moze na nijedan nacin utjecati na verziju samog biosa
Sto se tice nestabilnosti, proc ti vrlo vjerojatno trazi jos voltaze. Tako da ti ne preostaje nista drugo nego naci optimalnu brzinu/voltazu, sto ne podrazumjeva da je tih 1.40 ok.. Znaci, mozda je moguce da bi proc radia s manjom voltazom uz nesto manji oc te manje grijanje (sto je po meni najbolja kombinacija)...
Ma problem je u djelitelju memorijskog takta... na 2, 2.66 i 3.2 mi mema moze raditi na 800MHz, sve ostalo je iznad ili ispod tih 800MHz... buduci da imam kingmax koji nemoze podnijeti ni 5MHz overclock, ne ostaje mi puno izbora

Citiraj:
Autor vm@ Pregled postova
da ti se možda ne događa nešto kao SNDS
SNDS ?

Zadnje izmijenjeno od: loCe. 27.06.2010. u 02:01.
loCe je offline   Reply With Quote