Citiraj:
Originally posted by MIK
Zanimalo me zbog toga sa kakvim se prezirom govori prema ljudima koji si kupe nakaj skupo od opreme!
|
Jebiga. Radi se o tome da ljdi jednostavno kupuju stvari koje im definitivno ne trebaju, ali je ipak stvar prestiza. Sve te fancy komponente imaju cjenovne pandane s nezamjetno slabijim performansama (50% cijene za 10% performansi definitivno nije povoljan omjer).
Citiraj:
Ja sam bio sreta ko malo djete kad sam dobio 4200ti
(dok je još bila IN).
Ako netko kupuje novi comp. bolje dati nekaj više i osječaš se ko baja...
|
Istina. Ako se zelis igrati, onda je sasvim OK da ti treba zvjer kartice. No ljudi cesto preplacuju nepotrebne i irelevantne komponente kao sto su maticna ploca, procesor i slicno.
Eto, moj Matrox je kostao 280$. Za to sam mogao kupiti 1000% brzu 3D karticu, no.
a) meni ne treba 3D
b) nisam jos dugo ogranicen niti jednom platformom, mogu preci sutra na Sun i necu morat mijenjat graficku karticu
c) Matrox ima neke stvari koje mi trebaju, kao savrsena dual head podrska, PixelTouch i slicno.
Stvar je u prioritetima. No i tu postoje precijenjene stvari. Vidis da imam Gigabyteovu plocu s i865PE chipsetom. Ta razlika izmedju super duper Asusa i slicnih s top noch chipsetima mi je dodala 512 MB RAMa i 200 MB/S manji bandwidth. Go figure...
Kao sto rekoh, ne moze svatko kupiti racunalo. To, dugorocno gledano i budjetom limitirano iziskuje neke kompromise i uvid u buducnost. Pravilo koje se vuce jos i danas je da se treba ulozit u memoriju, diskovni podsustav, neke "specijalne" kartice, buduci da se ostatak vrlo brzo mijenja. Nazalost, kada vecina ljudi i nadrih rivju strucnjaka u Rvackoj (a nisu ni u svijetu bolji) ne znaju osnovne stvari o racunalima opcenito, nonsens je diskutirati o tome.
Citiraj:
OK. Tebi je stroj sigurno za posao pa trebaš zvjeirčicu
Ako netko ima za trošiti nek troši, meni moja kanta još drži vodu (malo curi)
|
Tocno to, ali nije mi jasno zasto se svi izivljavaju na racunalima. Ako vec imaju lovu, nek vode curu/zenu/ljubavnicu na veceru, idu u kino, kupe si CD, odu na izlet. Postoje stotine stvari na koje mozes ulupat lovu a ne u krajnje beskorisne kompjutere, koji se ionako mijenjaju svaki cas...