View Single Post
Staro 15.12.2004., 23:47   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by MIK
Zanimalo me zbog toga sa kakvim se prezirom govori prema ljudima koji si kupe nakaj skupo od opreme!
Jebiga. Radi se o tome da ljdi jednostavno kupuju stvari koje im definitivno ne trebaju, ali je ipak stvar prestiza. Sve te fancy komponente imaju cjenovne pandane s nezamjetno slabijim performansama (50% cijene za 10% performansi definitivno nije povoljan omjer).

Citiraj:
Ja sam bio sreta ko malo djete kad sam dobio 4200ti
(dok je još bila IN).
Ako netko kupuje novi comp. bolje dati nekaj više i osječaš se ko baja...
Istina. Ako se zelis igrati, onda je sasvim OK da ti treba zvjer kartice. No ljudi cesto preplacuju nepotrebne i irelevantne komponente kao sto su maticna ploca, procesor i slicno.

Eto, moj Matrox je kostao 280$. Za to sam mogao kupiti 1000% brzu 3D karticu, no.
a) meni ne treba 3D
b) nisam jos dugo ogranicen niti jednom platformom, mogu preci sutra na Sun i necu morat mijenjat graficku karticu
c) Matrox ima neke stvari koje mi trebaju, kao savrsena dual head podrska, PixelTouch i slicno.

Stvar je u prioritetima. No i tu postoje precijenjene stvari. Vidis da imam Gigabyteovu plocu s i865PE chipsetom. Ta razlika izmedju super duper Asusa i slicnih s top noch chipsetima mi je dodala 512 MB RAMa i 200 MB/S manji bandwidth. Go figure...

Kao sto rekoh, ne moze svatko kupiti racunalo. To, dugorocno gledano i budjetom limitirano iziskuje neke kompromise i uvid u buducnost. Pravilo koje se vuce jos i danas je da se treba ulozit u memoriju, diskovni podsustav, neke "specijalne" kartice, buduci da se ostatak vrlo brzo mijenja. Nazalost, kada vecina ljudi i nadrih rivju strucnjaka u Rvackoj (a nisu ni u svijetu bolji) ne znaju osnovne stvari o racunalima opcenito, nonsens je diskutirati o tome.

Citiraj:
OK. Tebi je stroj sigurno za posao pa trebaš zvjeirčicu
Ako netko ima za trošiti nek troši, meni moja kanta još drži vodu (malo curi)
Tocno to, ali nije mi jasno zasto se svi izivljavaju na racunalima. Ako vec imaju lovu, nek vode curu/zenu/ljubavnicu na veceru, idu u kino, kupe si CD, odu na izlet. Postoje stotine stvari na koje mozes ulupat lovu a ne u krajnje beskorisne kompjutere, koji se ionako mijenjaju svaki cas...
Bubba je offline   Reply With Quote