kod wifija je to jako tesko za reci... jer sve ovisi o mnogo faktora... nacelno... za ad hoc mrezu koju pokusavate sloziti trebat ce vam 2 kartice... najbolje b standard jer daleko "drzi" signal... sa mogucnoscu vanjskog prikljucka antene... lucent orionoco je odlican izbor, mada nije jeftin (cca 600 kn komad...) i naravno 2 antene... cijenom isto tu negdje ko i kartice... naravno u samogradnji imas i kantena i svakojakih cuda...
a ako si ogranicen budzetom... mozda najbolja varijanta su 2 AP-a puknuta na svaki od krovova, jedan u klijent modu a drugi u server... i onda UTP do kompova...
netko ce mozda reci da ce i samo 2 kartice bit dovoljne, ali ja ne bi riskirao, jer ti se moze desit da ces neke stvari dvaput morat kupovat...
znaci sigurno, a jeftinije rjesenje su ti dva AP-a na krovovima... cijenom svaki 500-600 kn... bitno je da imaju mogucnost rada u client modu... linksys je nesto skuplji 700-800 kn... ali ti nudi i router/gateway... tak da bi ti njega preporucio...
meni je za izgradnju moje kucne mreze trebalo cca 3 mjeseca da sve proucim i pitam... i tak da sam nakraju kupio i spojio dobro...