Prosječni korisnik koji ubode proc u ploču baš i neće se zamarati dolaskom na PCEX, osim ako nešto ne štima, a i tada će naći nekoga tko se bolje kuži u kompove od njega.
Postoji još dobrih ploča, ali činjenica da su ove najbolje. Sad, s obzirom da ovdje ima uglavnom entuzijasta koji traže najbolje, nije ni čudo da se lagano dobije takva slika.
Što se tiče low cost rješenja, A64 baš i nije najsretnije. Najjeftinija kombinacija A64 (930 kuna za A64 2800+ (izostavimo Semprone koji nisu 64 bitni) + oko 550 kuna za najjeftiniju 754 ploču (mislim da je Gigabyte)) daje oko 1500 kuna, što je prilično velika cifra, pogotovo kad uzmemo da za manje od 1000 kuna se može dobiti upotrebljiva socketA ploča i proc.
A ako netko ima 1500 kuna za te dvije stvari, mislim da kad već kupuje, dati još 300 kuna (koliko košta LanPartyica, koja je najbolja) nije neki problem.
Sve u svemu, slažem se sa Bubbom, socket A će biti još dosta dugo vremana upotrebljiv. 754/939 će ipak biti još neko vrijeme rezerviran za kupce sa malo većom platežnom moći (bili to entuzijasti, modderi ili tatini sinovi) koji su sve, samo ne prosječni kupci.
I da na kraju odgovorim na pitanje u prvom postu, da, ima još dobrih 754 ploča, ali mislim da sa tim cijenama, još uvijek nema pravog tržišta/interesa za njih.