Bok,
Ja imam isto slican problem...ovako narucio sam si od HT-a tj T-com-a WLAN kucni internet...i dobro...dosao lik zamjenio stari modem sa novim..i otiso...a ovaj drugi kompjuter kojeg sam htio spojit na taj router/modem nije ni pogledo niti postavi nikakve postavke...ja ga pitam zasto, on kaze:"Ne smijem po drugim racunalima dirat!"...i dobro da on meni upute i ja to namjestim tako da se moze s tog drugog na internet a da 1.komp nije upaljen (direktno se spaja na router - IP adresa 192.168.1.1. i tamo se konektiram)..sad bi ja htio kad vec i dolje imam taj USB WiFi LAN adapter da umrezim ta dva kompjutera da mogu i igrice igrat i da dijele printer na 1.kompu i da dijele datoteke..odem u NETWORK SETUP WIZARD i tamo sve namjestim isto kao i kad sam spajao pomocu kabela 2 kompa...odem na drugi komp i sve isto..namjestim koji komp ima direkt pristup internetu koji nema i ostalo...stavim isto ime za WORKGROUP...i kad odem na 1.kompu na MY NETWORK PLACES i razlistam ENTIRE NETWORK pa onda razlistam MICROSOFT WINDOWS NETWORK i tu mi pokazuje samo 1.komp..pokazuje da dijeli i printer i datoteke...odem na 2.komp i isto sve to razlistam i tu mi pokazuje i 1. i 2. komp, na 2.kompu isto pokazuje da dijeli i priter (taj printer je stari HP DESKJET 640C, a ovaj na 1.kompu je bolji i manje tinte trosi) i datoteke, a kad zelim uci na 1.komp mi javlja da NEMAM TE OVLASTI, DA SE JAVIM ADMINISTRATORU...sto bi moglo biti?-probao sam potpuno iskljuciti firewall (ali kad na 1.kompu iskljucim firewall iako imam SP2 ne javlja mi da je firewall iskljucen, tj kad odem u onaj SECURITY CENTER pise da je firewall ukljucen, a kad udem u WINDOWS FIREWALL SETTINGS pise da je iskljucen), iskljucio sam na 1.kompu i Firewall na NORTON INTERNET SECURITY-ju, probao sam i pomocu SET UP SMALL HOME OR OFFICE WIRELESS NETWORK WIZARD, al opet isto...
procito sam postove prije i nisu mi jasni neki pojmovi kao recimo PINGANJE, i gdje se nalaze postavke za SHARING (jel mozda kad kliknem desni klik na SHARED DOCUMENTS pa tamo?)
pozdrav i nadam se da ce mi netko pomoci....