Pozdrav
Imam jedan problemcic i iako sumnjam u nesto htio bi dobiti jos necije misljenje.
Nedavno sam prebacio racunalo u drugu prostoriju. Monitor i periferija mi je ostala u staroj sobi i sve sam to povezao sa malo duzim USB kablovima. Na jedan od 3m mi je spojen powered usb hub na koji sam stavio mis i tipkalo. Sa drugim od 5m sam spojio usb dac uDAC. Sve radi. No primjetio sam da mi kada se u kuhinji pali ili gasi frizider, da mi djelic sekudne krcne zvuk i onda ga vise nema. Aplikacija u kojoj sam slusao mjuzu/gledao video se ili blokira ili se video uspori. uDAC onda trebam ili ponovo ustekati ili ga maknuti kroz device manager i ponovo instalirati i tada sve opet radi. Isto mi se ne dogadja sa onboard zvucnom. DAC sam spajao direktno preko 5m kabela. Probao sam i sa kratkim kabelom ga spojiti na usb hub (koji ima adabter ustekan u struju) i isti problem. No prije nego sam micao komp, DAC je bio spojen sa kracim kabelom direktno na PC i nikad taj problem. Ja sumnjam da kabele, jer su oni jeftini iz chipoteke, no nisam siguran pa da ne kupujem neki skuplji ako nije problem u tome. Cudno mi je i to sto se isto dogodi i kada je spojeno na hub koji ima svoje napajanje...
Neka ideja kako da nastavim? Znam da mogu probat kupiti neki recimo bandridge kabal, ali ne bi ako nije do toga posto sam kratak sa novcima...