Citiraj:
Autor marke
Pozdrav!
Ovako, imam nekih pitanja što se tiče moje konfiguracije. Naime, kod podizanja frekvencija mi se dešavaju čudne stvari.
Matična je Abit IP35 i on ima onaj neki sigurnosni sustav koji kod mijenjanja frekvencija i voltaža radi tzv. "duplo paljenje", prvi put isproba dal će to radit, a drugi put se tek onda upali. E meni je upravo tu problem, jer kad dignem malo previše frekvencije onda mi kod tog drugog, tj. normalnog paljenja, uopće ne javlja se slika na ekranu. Znači upali se prvi put, resetira i čujem da ploča radi i sve se vrti, ali slike na ekranu nema. Onda moram isključit napajanje (!) i resetirat cmos da bi se opet normalno upalila. Čak nema slike niti kad samo resetiram cmos bez gašenja napajanja. Zašto se to dešava?
|
Kad pretovariš naponom ili frekvencijom ploča ne pali - što ti tu nije jasno?
DualBoot issue je riješen nekim biosima, trebaš ispitati koji ti ne radi taj "feature" s određenim procesorom. abit je podosta zapustio support pred kraj puta i tu je situacija takva kakva je. Meni recimo abit IP35-E sa P4 630 radi dupli boot sa najnovijim biosom, a sa predzadnjom verzijom ne. Zašto - nemam pojma i ne zanima me, bitno da sve radi kako ja hoću
A najjača mi je ova fora - kako si mislio resetirati EEPROM ploče, ako je ostaviš pod naponom?

Za uspješan reset na default tvorničke vrijednosti se uvijek mora gasiti/čupati napajanje iz struje i po mogućnosti još jednom ruknuti PWRON tipku na kućištu da se isprazne kondenzatori ploče.