View Single Post
Staro 07.06.2010., 21:30   #651
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
E sad ako mi neko može pomoć u slijedećem:

Ovaj problem je već bio na ovoj temi, al niko mi nije uspio odgonetnut dal mi senzori lažu il ne, pa ajmo probat opet.

naime, senzori procesora mi neidu ispod 47°C CPU i 55°C obje jezgre. Pa makar bio ventilator na 50% ili 100%, i procesor u idle-u, znači nikakvo opterećenje... to mi se čini nemogućim.

kad pokrenem orthos, temperature se istog trena počnu polako dizat i za minutu-dvije dostignu 64-65°C jezgre, a CPU oko 57-58°C. Maksimalne temperature postignu na negdje 9.-10. minuti testa i budu jezgre 68°C, a CPU 60-61°C, no to potraje manje od minute i onda se opet vraća na nekih 65-66°C i neide prek toga. U tom trenutku sam probao prstom matičnu sve oko procesora, onaj heatsink od ventilatora (Coolermaster Hyper TX2), pa čak i sam procesor kolko sam ga mogo dokučit i uopće mi ne djeluju vrući, već onako blago topli, što mi se čini nemoguće da je 65-70°C.

Slika:

I istog trenutka kad isključim Orthos temperauture ponovo padnu na one početne (47°C, odnosno 55°C) i smanjim ventilator na 50% i one ostanu iste i ne porastu ni za jedan stupanj.

Slika:

Padaju mi na pamet dvije mogućnosti:

1) Senzori ne lažu, ali jednostavno neidu ispod 47°C odnosno 55°C, tj. tamo zapnu, ali iznad toga pokazuju točno.

2) Senzori lažu, tj. pokazuju daleko preveliku temperaturu.

Molio bi vas da mi kažete svoje mišljenje, jer bi mi stvarno bilo glupo da ne iskoristim još mogućnosti ovog procesora (viđo sam da neki primjerci idu i do 4 GHz pa i više) ako on to može, a senzori me varaju....
marke je offline   Reply With Quote