Pozdrav!
Ovako, imam nekih pitanja što se tiče moje konfiguracije. Naime, kod podizanja frekvencija mi se dešavaju čudne stvari.
Matična je Abit IP35 i on ima onaj neki sigurnosni sustav koji kod mijenjanja frekvencija i voltaža radi tzv. "duplo paljenje", prvi put isproba dal će to radit, a drugi put se tek onda upali. E meni je upravo tu problem, jer kad dignem malo previše frekvencije onda mi kod tog drugog, tj. normalnog paljenja, uopće ne javlja se slika na ekranu. Znači upali se prvi put, resetira i čujem da ploča radi i sve se vrti, ali slike na ekranu nema. Onda moram isključit napajanje (!) i resetirat cmos da bi se opet normalno upalila. Čak nema slike niti kad samo resetiram cmos bez gašenja napajanja. Zašto se to dešava?
I drugo, imam 2x2GB Kingmaxovu memoriju koja radi na defaultnom voltaži od 2,1V i na taktu od 1066MHz. Međutim, u specifikacijama ploče piše da podržava samo 800MHz memoriju. I kod dizanja frekvencija memorije, nema šanse da mi radi na nekih 1000MHz (čak ni kad dignem voltažu na 2,1, 2,2 ili 2,3V). Sve iznad 900MHz kad podignem, dešava mi se ona stvar da nemam slike više, što znači da mu je previše to. Kako, ako memorija po defaultu radi na 1066?