Citiraj:
Autor Momir
Vidim ti problem, bar u filmicima.
Imas samo jedan stik rama, a u toj kombinaciji se LGA 1366 ne pali.
Provjeri u manualu od ploce gdje ram treba biti i u kojoj kolicini. I provjeri barem ram na nekoj drugoj ploci, ako je izvedivo.
|
Bojim se da to nije problem. Ova maticna radi sa samo jednim keksom rama i to prema uputama u ovim kombinacijama:
RAM je na dobroj poziciji, a osim toga on je u ovom filmicu "pro forme". Ishod je na zalost jednak, stavio ja nula, jedan ili svih sest keksa RAM-a.
Citiraj:
Autor MAGARAC
Si probal drugu grafu? Ja sam imal sličan problem s UD5 i i7 975 s kojim ploča nije htjela ništ a s mojim 950 je radila normalno.
Probaj grafu stavit u drugi slot.
pali ta ploća samo s jednim stickom rama ali bi trebal bit u prvom bijelom do proca.
|
Probao sam bez graficke i ishod je jednak. Osim toga ova konfiguracija je radila dobrih godinu i 2 mjeseca, tako da cisto sumnjam da je odjednom odlucila ne upaliti se jer joj grafa smeta.
Graficka s druge strane normalno funkcionira u drugoj konfi.
Citiraj:
Autor tomek@vz
Da, memu obvezno stavi na prvi desni slot, onaj do 24pin priključka za PSU.
|
Probao sam apsolutno sve kombinacije posto imam 3 keksa i 6 slotova. Al mislim da RAM nije problem, jer ga je prilikom testiranja preporucljivo izvaditi i tako eliminirati tu komponentu. Da je greska u njemu, tijekom POST-a bi mi izbacio error da RAM nije upiknut u MBO, zar ne? Ponasanje ploce iz onog videa je isto, bilo na maticnoj upiknuto jedan, tri ili niti jedan keks rama.
Citiraj:
Autor DomagojX
nego si možda pratio temperature i slično?
|
Nisam. Prestao od kako sam presao na intela

Maticna ima dobro rjeseno hladjenje na sebi, proc je cuvao samurai i drzao ga poprilicno hladnim. Komp usisam redovno svakih mjesec-dva (HAF932 fino zaprasi komponente i BTW to je jedina mana tog kucista). Proc, kao i ostatak komponenti, nije bio ni jedan MHz OC. Osim toga temperature su niske ovih dana + radilo se o "hladnom startu" u 8h ujutro. Drugim rijecima, tesko da je to jutro moglo ista goriti od pregrijavanja.
Citiraj:
Autor Matth€w
I recovered from the cyclic reboot using the following: unplug power supply AC cable – pull CMOS battery, pull RAM, hit case Power switch, wait a few minutes. Also unplug all external USB and eSATA drives before restarting. Maybe this will work for you.
|
Klasican nacin "praznjenja" BIOS postavki na default. Probao sam i to, ne funkcionira. Cak sam ostavio maticnu na 36h bez baterije i daleko od bilo kakvog izvora energije. Nula bodova.
Mislim da je stvar ili u MBO ili u CPU. Ja od pocetka sumnjam na MBO. Medjutim, javio mi se frend koji je pogledao video i njemu se desila IDENTICNA situacija. Nakon reklamacija i testiranja je ustanovio da je rijec u, vjerovali ili ne, procesoru (Pentium nekakav, nikad clockan)!
Znam da su sanse minimalne, al zar ne postoji neki nacin kako da dijagnosticiram tocan kvar, ako ga vec ne mogu popraviti. Da mi se ne desi da nosim MBO na RMA i nakon mjesec dana se ustanovi da je CPU...