View Single Post
Staro 11.12.2004., 01:01   #12
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by vodokotlic
...
zanima me nesto glede one tvoje usporedbe zalmana. mislim da si promasio poantu, jer su zalmanovi cooleri razvijani prvenstveno kao vrlo tihi dok su alphe razvijane kao cooleri kojima ces nakalemit gore deltu i postizat bolesne clockove bez obzira na buku.
Zalmani mogu posluziti samo kao tiha zamjena, ali na ovom forumu su se previse puta spominjali kao idealni kuleri za OC. Osobno na svojoj alphi nikada nisam imao neke zvijeri od ventilatora, najvise SUNNON 8cm koji se vrtio na 2900o/min. I kao takav mi je bio tisi od Zalmana 7000, i bolje je hladio.
Vecina korisnika alphe je ostala na 8cm ventu koji radi na 1600-1800o/min, i nevjerovatno je tih. I kao takav je krajnje ucinkovit (dok se ne dize voltaza, sve OK). Dizajn aplhe 8942 je toliko efikasna, da sa malo jacim ventom ima istu ucinkovitost kao i jako vodeno hladjenje. Odabirom ventilatora se odredjuje razina buke, a prema zahtjevima hladjenja.

S druge strane, Zalman 7000 ima ventilator koji nije namjenjen izmjenama, a osobno mi se ne svidja taj detalj. Imam vec dva orba u firmi na kojima su riknuli ventilatori, a takva je i buducnost Zalmana 7000: kad rikne vent, komad bakra ide na policu.

Smatram da poantu nisam promasio, jer sam provjerio kakav je Zalman 7000 kao kuler za temperaturno zahtjevnije poslove, jer se stalno spominjao kao idealan za OC P4 procesora.