View Single Post
Staro 10.10.2002., 08:48   #1
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Talking

Evo do nedavno sam imao problema s kompom koji se nije hitio paliti iz prve (http://www.pcekspert.com/forum/showt...ight=komp+pali). Jucer sam "osvjezio" sistem sa MSI KT4 Ultra i MSI GF4 Ti4200 128mb. I gle cuda komp pali iz prve! (tolko o Epox 8k7a+ i Amd XP-u + SSE-u i 868b + zip int 100mb = katastrofa bar kod mene) Lijepo ja instaliram w2k, sp, via ... sve sljaka. Nakon 1-2h instaliranja idem ja instalirati 3D mark 2001 da vidim kak sve to pici. Pokrenem instalaciju i negdje na pola instalacije BAM komp se *zgasi*! Lupam po power tipki nista se ne desava. Sjetim se onda da KT4 kad se zblesira voli da mu se izbrise cmos (glupo). Napravim to i gle komp se boota ... sve ok. Instaliram ja ponovo 3d mark. Pokrenem benchmake i na 5-6 BAM komp se opet *zgasi*. Opet ista procedura i na 7 benchmarku opet se *zgasi*
E sad nisam jucer nista dalje prckao budem danas. Ono sto mogu sad reci je da nisam nabrijavao bios settinge. Linije napona neznam napamet (tocne vrijednosti) ali ne cine mi se previse off. Posto sam novi u Nvidia vodama cuo sam za infinite loop ali skvadri uglavnom kad se to desi ispise poruku ili ode u BSOD. Kvragu izgleda da cu ipak morati kupiti enermaxa. Dajte neke savjete, pitanja, komentare ... znam da sam ovo dosta povrsno napisao ali danas navecer/sutra cu imati vise podataka.
I da temperature su mi malo cudne u roku par minuta CPU mi je na 49C a maticna na 30C (full otvoreno kuciste) - na staroj ploci nije prelazilo 42C a mb 28C i to nakon vise sati rada sa zatvorenim kucistem. Jer on to krivo ocitava? ne vjerujem da sam nes zasro kod stavljanja coolera a i na dodir ne izgleda tako vruce.
razlo je offline   Reply With Quote