View Single Post
Staro 24.05.2010., 15:38   #4240
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova

Evo sad sam odfrknul sve sa imbusima, lanac je nekakav GI (piše na svakom tom kak se vec zove dijelu lanca ), spigan je jedan taj kljucni koji je dobio po njonji. Zadnji mijenjač je dobio još malo ostrugotina ali uz pokoje piganje bude on natrag u funkciju išao jer mu je samo guide donji spigan, on kao takav nije.

Znači u par sekundi imam:
-Spigan lanac (zamijena tog jednog mozda isplatljiva?Polovni ispravan oko 50 kn.)
-na kotaču je 5 žbica dobilo zakrivljenje, kazeta i to sve skupa sve 5. Servis do 100 kn?
-zadnji mijenjač izgleda kao da je glumio u MadMax-u, ali funkcionira, uz malo vraćanje/ravnanje nekih dijelova koji nisu od nekakve velike važnosti
-dropout( tako kaže red dwarf za taj neki aluminij dolje ) je spigan do bola. Novi 50-100 kn
-prednji mijenjač, downpull acera me zivcira jer se teze namjesti, on mora ća
- sic moram mijenjat jer je fkt katastrofa
-ovisi koliko je lanac spigan...ako je bicikl do posla/dućana itd onda bi se taj 0dao namjestiti ako znaš kako da služi još kojiš 300km
-ako je i kazeta otišla to ti je još minimalno 100kn za kazetu (polovnu) + ~90kn da se žbice promijene (ako su otišle kvragu) i kotač uredi (centrira, pogleda osovina itd)
- zadnji mjenjač bi kao što si rekao možda mogao sam podesiti da radi ako jockey-i nisu napukli
- dropout ti novi dođe oko 50-100kn
- prednji mjenjač se isto nađe za 100tinjak kn.
- pošteni sicevi idu od 100kn pa nadalje

dakle eto ti računica...a sad koliko para toliko muzike...i još uračunaj novu sajlu ako se stara rascvjetala i ruke...naravno uvijek možeš uložiti i u podmazivanje cijelog bicikla i podešavanje kočnica, mjenjača i ostalog

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Imaš koju preporuku, link, informaciju di da tražim ne skupe?
uzmeš svoje obične patike (one tvoje će biti savršene) i imaš dvi metode :
1) uzmeš kopču i probušiš dvije rupe i provučeš žicu
2) uzmeš superljepilo i zalijepiš kopču
i uštediš si 600kn na cipele

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 15:43.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote