View Single Post
Staro 21.05.2010., 22:41   #5
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Da griješiš.

Citiraj:
Autor asdf123 Pregled postova
Bok

bilo je puno puta pa evo opet..

Pogledaj KONDENZATORE , e ali ne samo da ih gledaš već trebaš ih i pocimati.. ako se lagano klimaju.. za zamjenu su...
Ti to hoćeš reć da ako kondenzator nije zalemljen tako da je cijela bačva kondenzatora točno na matičnoj da ne valja?

Tj, hoćeš reć da ovaj kondenzator ne valja sa potonje fotke?:

Citiraj:
Treba imati neš alata za taj pothvat.. i znanja.. ( javi mi se na pm)
Reklamiraš se ili?

Citiraj:
Al ugl..
Stvar je ta. da Elektrolitski kondenzatori iimaju očekivani vijek trajanja 1 godinu. ( Valjda rada ) e sad.. kvalitetniji imaju to (malo cca pol godine )malo više , lošiji malo manje, i tako to.. jednostavno se s vremenom osuše, posuše,, neki zakuhaju pa nabubre.( pa se to nekada itekako vidi dok drugi puta se uopče ne vidi) cijena / kvaliteta i tu igra ulogu...!

Ako ploča radi.. znači da su zdravi Aktivni ( mosfeti.. ) elementi.. onda eto ostaje samo da su pasivni poput kondenzatora krepali, ili krepavaju pomalo.. jer kada zagusti( igra ili kaj god) .. kondenzatori ne rade kaj bi trebali.. već ljenčare.. , pa se to nekak vidi.. tipa neš zaostane.. pa eto.. vidiš i sam.
Usput ako nema garancije otvori napajanje, i zaviri paucima..i usput provjeri elektrolite.. ali samo optički.. ne diraj niš!!

klimanje.. probaj što nježnije obaviti.. da ne uništiš dobre.. ( ako ne budeš mijenjao sve) jer ako se klima kondenzator. znači da ima dolje rupu.. a to pak znači da ni ne može explodirati ni nabubriti.. kada se sva para prošulja uz noge kondenzatora van.. pa je mali suh.. a da ni ne znaš.. ( Ovo nije precizan opis pa nemojte ga uzeti za ozbiljno, ali otprilike bi to moglo se tako reći. )

Lijek jednostavan.. odeš u dućan , kupiš par kondenzatora.. samo da je isti kapacitet.. i napon isti ili viši kao što je to na starima i zamijeniti ih..( ako je bal nek je maskenbal.. zamijeniš odmah sve..) i onda si teoretski godinu dana miren, sve dok ne dojde srtiček grom , pa te oslobodi od kompa..

Poz!

Nisam znao što posebno odvojiti.

Al ga kenjaš gospon, strašno nešto. Kondenzatori sa elektrolitom u sebi mogu raditi kolko ti srce poželi, pitanje je u kakvoj su upotrebi. Čovjek ima pomalo vremešnu konfu, moguće je da kondići ne valjaju ali ono, pitaj ga dal su nabubreni, ak nisu, neće prelemljavanje kondića pomoć.

Kako ti uopće misliš da će čovjek moći znati dal mosfet radi? Da odlemi svaki i spoji ga u drugi, testni strujni krug?

Već si ga poprilično nakenjo na ovom podforumu, moram priznat.

JVC: ajd probaj šaltat memu po utorima pa javi dal se u svima isto ponaša, bez agp grafe.

Meni zvuči da ti je neko operacijsko pojačalo krepucnulo, al tome ne bi bilo lijeka.