View Single Post
Staro 19.05.2010., 01:34   #24
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor asdf123 Pregled postova
da dobro..

Sada mi više niš neje jasno

da bi se obnovili kontakti na bga.. vi to napipavate??? ili kaj?

Gledam na wiki, i cudim se...
60/40 se tali na >180 celzija. i ok samo mali problem ,,, toga nema na karticama... ili??
a leadfree >250 celzija
Onaj ko misli da zna neka mi pojasni to.. jer nekak mi neide u glavu..
A druga stvar kondiči... na njima piše nekaj dimenzije temperature... (obično 85 celzija ) brijem da sve iznad ne znači dobro.. jer jednostavno elektrolit zakuha i ispari... ili???
e takve kondenzatore treba zamjentiti... pa čak i odlemiti prije Pečenja...

Ok nema pretjerano smisla grijat da se tinol rastali.. ( sve sitno bi popadalo) ali kak se poprave kontakti koji su popucali ako se ne otope??? to mi nekak ne drži vodu!

Čittal sem na drugome forumu kako ljudu kondenzatore zamataju u alofoliju.. pa peku.. ali opet... ne kužim...

Jedino meni logično je to da se nađe kvar .. i otkloni bio on ili na tvrdome ili mekome (hardware/software) a težina kvara se različito manifestira.. ali uglavnom .. ne radi kak bi trebalo!
Frend mi je pričal o metodi sa niskim naponom...
Kaže.. spojiš bateriju na karticu .. i ideš po redu dok ne naletiš na kratki spoj... Ali otići ču malo raditi kod njega u servis pa ču viditi... valjda
(na ljeto)

Fala na strpljenju!

Ne znam sta ti nije jasno. Zbog prevelike vrucine na karticama lem se rastopi i kad se ohladi vise nema kontakta kako treba i pocne bacati artefakte. Po pravilu,za prelemljivanje kontakta koristi se lemilica na vruci zrak,stavis na oko 350 stupnjva i sa tom lemilicom prolazis po mjestima gdje se nalazi taj lem, tj ispod grafickog chipa itd. Ta lemilica kosta od 600kn navise.
Sto se tice rerne,ljudi stavljaju crknutu grafu u rernu i zagriju je na 200 stupnjeva,ako se popravi dobro,ako ne , nikom nista,potroseno nije nista,a dobitak je ispravna kartica. Temperatura pise na kondenzatorima,ali to ne znaci da nece izdrzati vanjsko zagrijavanje na 200 stupnjeva.
spawn je offline   Reply With Quote