View Single Post
Staro 08.12.2004., 20:46   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: chaintech 7njs bios update greška

Citiraj:
Originally posted by fiuman
Pokušaj bios updatea (razlog: BIOS ne prepoznaje bartona 2500+ kao takvog,ali je sve radilo ispravno :-( ),
Eto, sad sam sebi mozes opaliti samarcinu.

Citiraj:
ne prolazi odnosno tokom updatea javlja bios rom checksum error(BIOS skinut sa chaintechovih .de stranica).Nakon restartanja,naravno ne podiže se sistem,nego (vjerojatno iz boot block BIOS-a) traži umetanje diskete sa ispravnim BIOS-om i awardflashom.Kombinacija nekoliko BIOS-a (i flash utilitiya),uključujući i originalnog ne pomaže.
Cekaj, nisi valjda forsirao flash iako te program upozorio da mu checksum nevalja?

Citiraj:
Ponovni pokušaj dolaska (na chaintekici) barem do onog dijela da me traži disketu sa ispravnim BIOS-om,ne ide.Ploča ispusti kratka 4 beepa i ništa se ne događa,a na netu nigdje ne mogu naći što bi to trebalo značiti.
BIOS je inače AWARD Phoenix...
Bilo kakav predlog je dobrodošao.
Thanx....
Imas dvije opcije. Prva je ta da uzmes disketu, na nju stavis autoexec.bat koji ces konfigurirat tako da ti flasha BIOS i neku restart komandu na kraju, cisto zbog pragmaticnosti. Ako ne nadjes na netu nista za restart (ili si Google lijen), napravi slijedece. Nadji pogodan DOS sustav (ili za NTnoide: Start-->Run-->cmd), otipkaj "debug" (bez navodnika, naravno), prompt ce ti se promijeniti u '-' a zatim:

-a[enter]
xxxx:0100 [sad napises] jmp far ffff:0000[enter]
xxxx:0105 [enter]
-rcx[enter]
5[enter]
-n reboot.com[enter]
-w[enter]
-q[enter]

Uz malo srece, ovo bi trebalo raditi. Ako ne, nadji nekog s programatorom, izvadi cip, plati i uzivaj.
Bubba je offline   Reply With Quote