View Single Post
Staro 16.05.2010., 13:54   #3972
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor tomiotok Pregled postova
kako se redaju ti truativ pogoni u odnosu na shimano?(ima li negdje usporedba, ono tipa u rangu deore je to u rangu xt-a je to a bolji je?!)
Iskreno, ovo i mene zanima. Koliko sam skužio, kod njih ide od najlošijih do najboljih:
za XC - Isoflow, Blaze, FireX, Stylo, Noir
za AM - Stylo za AM, Hammerschmidt
za FR/DH - Hussfelt, Holzfeller, Hammerschmidt

Ali imaju varijacije za AM, DH i tako - razlikuju se vjerojatno u materijalu i načinu izrade, broju zupčanika, zubi i jel ima bashguard ili ne i slično.
Citiraj:
Autor tomiotok Pregled postova
vuco kako mislis naspanani, ja sam primjetio da mi nakon svakih 200-300km u kojima ima 50-ak i vise sume popuste prednje zbice i malo ode u osmicu, nemam stalak a neda mi se stalno voziti bike 50km da mi spanaju, sta da kazem da mi naprave nervira me malo ovo!
Dobar kotač čine dobar obruč, žbice i niple te nabe. Jedno od toga ak ne dela, neće niti kotač biti najbolji. Tj. jak je koliko i najslabija karika .

Pod našpanan mislim da je dobro centriran, da su žbice taman napete (nit previše nit premalo).

Prije sam imao kotače koji su imali isto duplu stijenku, Shimano jeftinjak nabe, čelične žbice i neke niple pitaj boga. Za grad i tu i tamo lagani ofroad super, no kad sam postao sigurniji i brži na spustu, onda su počeli kotači pokazivati slabosti. Svaki spusti meni gumice od V-brake-a strugale po obruču. Onda sam ih dao centrirati kod Bizmarka, čovjek super napravio posao i onda mi nisu toliko išle u osmicu (recimo da su mi nakon 3-4 Sljemena krenule u osmicu).
Onda sam kupio polovne kotače sa Mavicovim XM317, DT žbicama i boljim nabama i već se godinu dana vozim bez da sam išta centrirao po njima. A recimo da se vozim duplo brže nego na starim kotačima . Vilica, jače kočnice, iskustvo - sve te čini bržim, a onda i nedostaci na bajku postaju jasniji.