View Single Post
Staro 13.05.2010., 11:15   #3854
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Nisam rekao disk, već pakne. Npr. meni sa Shimano hidraulikom, kad stisneš pakne, kotač se može okrenut 1-2mm napred-nazad jer pakne u čeljusti nisu fiksirane (disk, čeljust kočnice su fiksirane).

Isto sam mislio da mi je vilja dobila luft ili headset (ležaj vilice, kroz što ti prolazi cijev vilice i iznad čega ti je lulica), kad ono pakne bježe u čeljustima 1-2mm. Ako je osovina, onda bi trebao moći micati cijeli kotač bez da stisneš kočnicu (jer buš ga onda fiksirao sa paknama i diskom). Brijem da bi se to klimalo opako da je osobina, i to na sve strane.

Zapravo, jel se tebi okreće kotač oko osovine ili cijeli kotač ide gore-dole, lijevo desno (rotacija ili translacija ? )
Gledaj u tom (tvom) slučaju se i disk miče, zajedno sa paknama i kotačem, dok su čeljusti kočnice fiksirane ("unutar" nje pakne imaju hod). Nekako mi se čini da je tako ako ti pakne imaju pomak, a čvrsto se drže za disk. (položio sam mehanike )

Kod mene osovina radi taj pomak, to je 100% jer sam sad sve pregledao. Disk i pakne se ne miču, kotač da. E sad, ne znam šta bi to moglo biti jer to nisam pokušavo rastaviti. Kotač se okreče oko osovine , a ne ide ni gore-dole, ni lijevo desno, znači rotacija . Samo kad zakočim se to osjeti, a kad je slobodan se ni ne može ništa skužiti. I prednja i stražnja, isti slučaj. Kotači su ALEXRIMS - ACE 24, a na staražnjoj osovini piše Shimano FH - PM65 (na prednjoj ništa ne piše)

Najbolje bi bilo da se pridružim na pohodu na brdo, pa da vidiš uživo o čemu pričam. Još ću vidjeti, volio bih s vama. Ako izglasate nedjelju veća je šansa.
murina je offline   Reply With Quote