Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 08.12.2004., 02:01   #1945
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
evo nekaj za hladne dane

nekaj ste utihnuli ima još 57 psotova i niš se ne događa. Pa ak nitko nebu niš rekel bum ja onda moral otvoril apetit z ovim..
Punjena pečenka u vinu

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina. Vino u jesen možete zamijeniti i moštom, pa će ovo ukusno, neobično i izdašno jelo biti još aromatičnije.

Sastojci za 6 osoba
750 g svinjskog karea u komadu - bez kosti
ocat
lovorov list
papar u zrnu
200 ml bijelog vina
1 svežanj povrća za juhu (mrkva, peršin, celer)
1 glavica luka
50 g sušene slanine
4 žlice ulja
1 žlica Vegete
Za nadjev:
2 kruške
sol
peršin
1 žumance
1 jaje
50 g maslaca
2 žlice mlijeka
120 g žemlja - jedan dan starih
limunov sok
50 g sušenih šljiva bez koštica
papar

Vrijeme pripreme 30 min
Energ. vrijednost obroka 548 kcal / 2297 kJ

Postupak

1. Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih sa 2 žlice mlijeka.

2. Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.

3. Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.

4. Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.

5. U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.

6. Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.

7. Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Posluživanje

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Savjet

Ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja.

Mala tajna

Pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

: nuts :: nuts :: nuts :: nuts : : nuts :

I za kraj sljikica:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fiiiina papica.jpg‎
Views:	253
Size:	14.8 kB
ID:	2720  
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote