Citiraj:
Autor Red Dwarf
jedino bi bilo zgodno da netko tko ima da uploada kartu sljemena da se otprilike zna kuda se spuštati...a da su staze recimo kao lojstek što se konfiguracije terena tiče
|
Evo Vam najbolja karta Sljemena koju imam i sa najviše planinarskih putova (C/P sa dropbikea što sam pisao):
http://www.mediafire.com/imageview.p...ey=zmtn4mornty (15MB)
Lojstek je staza br. 14, ide
od tunela do Lugarnice. Najpoznatija staza. Po njoj se može voziti uzbrdo, rijetko će se tko ljutiti od planinara, dapače, uz lijepo ponašanje (dobar dan i hvala puno kad vas puste) nitko Vam neće zamjeriti apsolutno ništa.
Bikčevićeva staza kreće
od parkirališta (Bliznec; jasno je istaknuta tabla i prekrižen bicikl), a mislim da ide
do Puntijarke. Mislim da nisam fulao i da je početak staza 18, pa se kod njivica skreće na 19 za Puntijarku. Točkicama sam obilježio i stazu 18 koja također ide do Puntijarke.
Omladinska je staza, kako je gore napisao Vincent,
od Grafičara do Kraljičinog zdenca. Naznačio sam još točkicama stazu 26 koja ide od Tomislavovog doma do Grafičara jer po njoj zna imati ljudi vikendima pa baš i nije preporuka da se spušta biciklima brzo jer ima nepreglednih zavoja .
Miroslavac je staza 13
od Lagvića do Kraljičinog zdenca. Iskreno, jednom sam je prošao uzbrdo biciklom, iako je isto prekrižen isto bicikl na početku, no staza koja je jako lijepa ako idete prošetati. Na kraju krajeva, gore su stepenice i biciklom se ne može nikako.
Citiraj:
Autor Red Dwarf
ali samo da znate da će te putem moći odustati samo na tri mjesta : pred tunelom, na adolfovcu(1/3 od tunela do kraja) i gdje staza siječe cestu (2/3 puta)...i funkcioniram isto na motivacijskom principu...ako se vraćate dolje vraćate se bez zračnice  mwahahahaha
|
Hahaha

. Vidiš kak si zapamtil to kaj smo ti uzeli zračnicu radi fail-a

.
S Lojsteka se može odustati na više djelova. Nulti je prije tunela na usponu kod Gračana. To se podrazumjeva da Losjtek niste niti vidjeli i da ste umrli na prvom usponu do tunela

. Računajte da će Vam po Lojsteku trebati jednak napor ili čak i veći na određenim djelovima, kao po tom usponu po cesti prije tunela. S time da na cesti uspon traje 300-400m, a Lojstek ima 6,5km

.
Prvi s Lojsteka je kod Adolfovca, trećina staze kako je zmaj napisao. Onda ide prvi prolaz uz cestu i kod zavoja od 180°. To je ujedno i najteži dio Lojsteka, od Adolfovca do malo nakon tog drugog izlaska. Treći kada se još jednom cepa cesta (s time da to cepate jednosmjernu prema gore, tako da paziti jer ako se mislite spustiti idete u kontra smjeru). Četvrti kada se bira desno prema Runolistu (kada dođete na šoder), lijevo je cesta, a ravno Lojstek kraj. I to je to

.
EDIT:
Ja sam isto za subotu

.