View Single Post
Staro 11.05.2010., 15:13   #7
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Pa ček malo. Grafa uredno daje sliku u windowsu dok nema drivera, a kada se driveri instaliraju onda pocne smrzavanje prilikom logona?

Ako je tako onda bih ja prije posumnjao na drivere nego na (ne)ispravnost kartice.

Uglavnom smrzavanje bi bilo posledica neispravnog GPU-a (preveliki OC, ali moze se desiti da je prolupao, pa da ne radi kako treba ni na def frekvencijama), ako baca artefakte ili uopste ne baca sliku onda je u pitanju memorija (moze biti da je doslo do hladnog lema na nekom od pinova na memorijskim keksićima ili da je jedan od njih riknuo). Ukoliko se desi da se komp neprekidno restartuje (beskonacna petlja) onda je najvjerovatnije GPU prdnuo zbog pregrijavanja (imao sam 3 ovakve situacije i skvai put se manifetovalo kroz neprekidno restartovanje).

E sad, kod tebe bi moglo biti i da je GPU prolupao, pa da ne radi na odredjenoj frekvenciji. Kada instaliras drivere sa njima se podesavaju i 2D i 3D frekvencije, i onda je moguce da tu dolazi do problema.

Jesi li probao sa vise verzija drivera?