Citiraj:
Autor borny
Jel bih ja uspio doći gore i dolje u jednom komadu na Giant Boulderu sa običnim vbrake kočnicama?
Po cesti pretpostavljam da bih, ali zanima me off-road. a moj bike za to baš i nije namijenjen.
Garancija na ramu 5god, pa nije bed ako pukne 
|
Prijatelj ima 100kg, Giant Rocka koji je slabiji bajk po opremi od buildera i 3 puta se penjao i spuštao sa Sljemena u zadnjih par tjedana. Gore je išao po cesti, jednom i po Lojsteku no nije ga mogao izdržati. Dole polagano jer ga ograničava vilica najviše + nije baš previše siguran pa ide polakše. Jedino što je stradalo jest osovina pogona (no to je normalno na Rock-u da prvo ode) i pakne od kočnica su se istrošile malo više.
Može se bez problema, no naravno - ne juriš kad ne možeš.
Citiraj:
Autor murina
Sljemenaši, imate li vi svi kacigu? Ja je nemam, pa me malo frka kad se zaletim i po ravnom, a kamoli spust. Može i preporuka neke, ne baš preskupe jer nema šanse da se bacim sa Sljemena bez nje.
|
Kupi si kacigu definitivno. Ja imam neku jeftinjak po 100kn (Hervis) i koristi mi. Nisam pao od kad je imam, ali ima 3-4cm pjene prije nego dođe do moje lubanje, tako da je u svakom slučaju sigurnije.
No, možeš i bez nje probati gore ići, a s obzirom da ionako ne znaš staze, ići ćeš sporo ako si pametan.
Citiraj:
Autor Red Dwarf
Svako par vožnji očistite noge od vilice i nakapajte malo ulja gore na ulaz gornjeg dijela vilice u donji kako bi se stvaralo manje trenje i manje se habali gornji dust seal-ovi
|
Ovo vrijedi za jeftinije vilice. Navodno RST vilice prorade nakon kapanja WD-a, no to je jednostavno jer je vilica loša i previše ulja/masti ima (ili premalo). Na skupljim vilicama to baš i nije pametno, jer se skuplja prašina i možeš si veoma lagano oštetiti noge (stanchionse).
Kvalitetnije vilice imaju ispod dust sealova foam ringove + lubirkaciju iz lowersa gdje je ulje. I malo masti u dust sealovima i to je to.
Danas je bilo brzinsko Sljeme. Kiša malo paduckala. Do tunela s trga 20min, od tunela do vrha 1h i 10min. Ganjali smo se pošteno, stali na 2min kod Adolfovca. Popili gore cugu i dole smo već bili u 12 i 15.
Elvis mi je dužan ispriku

. Oficijalno na PCE-u. Prošli puta me popljuvao

kad sam ga spustio po 52-ici (kao, pnezionerska staza mu je opaka), ovaj puta je imao jezik za zubima jer smo išli po 26 - 9 stazi koja mu je pasala jako

.
I na kraju išli uspoređivati brzine na izlasku iz šume i opro me za 6kmh

, bio je brži sa 58kmh. Papak.
Lojstek je suh, nema blata, tek pri vrhu je mokro lišće, no nismo se ništa zmazali niti na spustu. Vrijeme - lagana kišica od trga, gore malo jače, ali temperatura sve dok nismo izašli na lugarnicu je bila ok, gore je već malo zahladilo.
Možda ću sutra ponovno, no kad te krene nevolja sa bajkom, onda ne stane. Zadnja naba mi dobila lufta i to još na usponu