Citiraj:
Originally posted by Tumor
Ako ti je kartica clockabilna i sa stock coolerom mozes dosta clockati. U mom sigu ti je rezultat clockanja X800PRO sa stock coolerom, a imam osjecaj da bi jos isla i kada nadjem vremena potrazit cu limit kartice. Za poboljsano hladjenje sam napravio slijedece:
- na bocnoj stranici kucista je jedan 80mm Papst koji upuhuje zrak direktno na karticu
- u ATiToolu sam podesio da se brzina ventilatora ranije povecava. Naime, kod moje kartice se po defaultu ventilator vrti sa 43% brzine sve do 70'C kada se povecava na 54%, a 100% vrtnje postize tek na 90'C. Ja sam podesio da vec na 45'C dize brzinu na 54%, a vec preko 65'C ventilator radi sa 100% brzine. Kartica rijetko kada predje 50-52'C (preko 50'C vrti se na 67% brzine), i dalje nije glasna i vjerovatno se zbog povecane brzine ventilatora (i tako poboljsanog hladjenja) odlicno clocka.
Stoga prvo pokusaj sta mozes sa stock coolerom postici, a tek onda idi na mijenjanje coolera.
|
pa i nije bas klokabilna previse...cip je r423 tj xt verzija.Kazem sad mi je 500/1000 i temperatura je 51.Ajde mi molim te objasni kako u ATiToolu namjestit vrtnju ventilatora...zelio bi vidjet kak ide na 100%.Nemogu nigdje to sredit.kao da mi je disableano.Ali opet kazem da nisam nimalo zadovoljan hladjenjem i ttakodjer u jaako puno testiranja su se zalili na asusovo klokanje i posebno njegov kuler.
Sto je sa ati silencerom 4?on je dizajniran za x800?
Kako ce ici sa njim?
Ajde molim vas odgovorite 
2 x DDR KingMax Hardcore Series 512mb
ASUS ATi X800xt 256MB GDDR3 @ 535/1120MHz (6100+ 3dMarks 05)
2x120gb raid0 maxtor
Nec dvd rw dual layer +/-
Channell Well 550W
Kuciste ThermalTake xaser3
Logitech Media Desktop Bluetooth
Sony LCD 12ms 19"
|